Anksti pavasarį beveik kiekvienas laukia – kada gi pradės kaltis pirmieji žali daigai, sužaliuos pievos, ims sprogti medžių pumpurai. O kad viskas vyktų greičiau, vieni įdėmiai ieško naujų pumpurų ir ūglių ant kambarinių gėlių, kiti virtuvėje pasodina pipirinių arba vienišą svogūną. Net gėlių parduotuvių lentynose jau vasarį atsiranda pavasarinių gėlių: hiacintų, tulpių, plukių, narcizų vazonėliuose, prasideda ir didžioji sėklų prekyba. Jau vasarį galima pražydinti ir kai kurių medžių bei krūmų šakeles – po žiemos ramybės suklaidintos kambarių šilumos, jos išskleidžia savo žiedus. Gal ir Jūs pasiilgote žalios spalvos?

Lietuvos jaunųjų gamtininkų centras nori paraginti mokinius, mokyklų klases, vaikų darželius sutikti pavasarį ir įsirengti žaliąsias palanges kambariuose ir kitose patalpose. Skelbiamas konkursas „Mano žalioji palangė“, kuriame gali dalyvauti beveik visi: vaikai, jų tėveliai, mokyklos. Konkurso eiga ir tvarka aprašoma nuostatuose. Darbus konkursui reikia pateikti iki 2012 m. gegužės 20 dienos.

Tad sutvarkę savo pasirinktą palangę iki gegužės galite tikėtis gražiai užaugusios žaliosios salos Jūsų kambaryje. Konkurso tematika laisva, tačiau kurti žaliąją palangę paprasčiau pasirinkus augalus „jungiančią“ temą. Jos nurodomos nuostatuose, galima pasirinkti ir savąją.

Gegužės pabaigoje kviečiame visus aplankyti Lietuvos jaunųjų gamtininkų centro tinklalapį, kuriame visi (net tie, kurių palangės iki šiol tuščios...) galės balsuoti už patikusį darbą. Birželio pradžioje bus išrinkta Metų žalioji palangė, o visų geriausių darbų autoriai dalyvaus konkurso baigiamajame renginyje ir bus apdovanoti. Tačiau turbūt geriausias apdovanojimas – bendravimas su žaliaisiais draugais ir jų teikiami rūpesčiai ir džiaugsmai.