Įvairios stiklo bei PET taros, aliuminio skardinių, makulatūros, tetrapakų, buitinių elektronikos prietaisų bei galvaninių elementų supirkimo punktų tinklas „Eko taškas“ iki šiol veikęs Vilniuje bei Kaune vykdo plėtrą į kitus miestus. Nuo šiol Eko taškų paslaugomis gali naudotis ir visi Šiaulių miesto gyventojai bei svečiai.

Pirmieji Eko taškai buvo atidaryti prie PC Arena, adresu Gegužių g. 30, prie PLC Tilžė, adresu Tilžės g. 225 ir prie PPC Bruklinas, adresu Pramonės g. 6. Kaip ir kituose miestuose, Šiauliuose Eko taškus galima rasti šių prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėse. Prie jų patogu tiek privažiuoti automobiliu, tiek prieiti pėsčiomis ir priduoti antrines žaliavas prieš apsiperkant prekybos centre.

Artimiausiu metu planuojama atidaryti dar keletą Eko taškų prie kitų didžiausių miesto prekybos centrų. Bus siekiama Eko taškų tinklu tolygiai padengti visą miesto teritoriją, kad supirkimo punktais būtų patogu naudotis visiems gyventojams. Ateityje tinklas plėsis į aplinkinius Šiaulių regiono miestus.

Pasak Eko taškų tinklą eksploatuojančios UAB Ekstara generalinio direktoriaus Rimanto Gaudučio, įmonės veikla Vilniuje ir Kaune parodė, kad ši paslauga reikalinga gyventojams, jie mielai ja naudojasi. Atitinkamai Eko taškas tapo lyderiu pagal surenkamas antrines žaliavas šiuose regionuose. P. Gaudutis tikisi, kad Šiaulių gyventojai taip pat pamėgs šią paslaugą ir naudosis ja taip pat aktyviai kaip vilniečiai ir kauniečiai, tuo prisidėdami prie savo aplinkos švarinimo. Įmonė nemažai investuoja į gyventojų švietimą ir informavimą apie Eko taškų teikiamas paslaugas. Šiuo tikslu Šiauliuose bus informuojama regioninėse žiniasklaidos priemonėse, informaciniuose stenduose viešojo transporto stotelėse, platinamos informacinės skrajutės, mokyklose vedami seminarai.

Kaip ir kituose miestuose, Šiauliuose Eko taške gyventojai gali gauti po 25 ct. už depozitinius butelius, 14 ct/kg už skaidrią ir 11 ct/kg už spalvotą stiklo tarą, 75 ct/kg už PET butelius, 1,20 Lt/kg už gėrimų skardines, po 10 ct/kg už makulatūrą, 30 ct/kg už tetrapak gėrimų pakuotes, 2 Lt/kg už galvaninius elementus, 10 ct/kg už nebenaudojamus buitinius elektroninius prietaisus. Asortimentas ateityje gali plėstis, nes Eko taškas siekia sudaryti gyventojams galimybę patogiai atsikratyti visų buityje susidarančių, antriniam perdirbimui ar panaudojimui tinkamų, atliekų.

Primename, kad visos Eko taške supirktos antrinės žaliavos yra 100% perdirbamos ar kitaip panaudojamos, taip užtikrinant, kad jos nepatenka į sąvartynus ar aplinką. Todėl gyventojai priduodami atliekas Eko taške prisideda prie savo aplinkos tausojimo ir papildomai gauna atlygį už šias pastangas.