Minėdama Žemės dieną Kazlų Rūda ypatingą dėmesį skiria paukščiams. Pernai miškuose vaikai ir miškininkai iškėlė apie dvidešimt pačių vaikų padarytų inkilų, tiek pat mažųjų namelių paukščiai sulauks ir šiemet. Kazlų Rūdos pagrindinėje mokykloje pradėta inkilų dirbinimo iniciatyva šiais metais sudomino ir kitas savivaldybės mokyklas. Prie akcijos prisidėjo kaimiškųjų gyvenviečių vaikai.

„Žemė – mūsų gyvenimo pradžia ir pabaiga. Ji mus maitina, rengia ir duoda pastogę. Jeigu mes Žemę mylėsime, ji už tai atsilygins, o jei skriausime, patys liksime nuskriausti“, – Pasaulinės Žemės dienos proga ją minėti susirinkusius pasveikino Kazlų Rūdos savivaldybės meras Vytautas Kanevičius. Prie savivaldybės administracijos pastato iškilmingai iškelta Žemės vėliava, jaunieji miesto skaitovai skaitė eiles apie gamtą.

Kovo 20 d. minima Pasaulinė Žemės diena – astronominis pavasaris. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose.

1971 m. Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena. Lietuvai atgavus Nepriklausomybę, Žemės dienos iniciatorius Johnas McConnellis kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas tapti Žemės globėjais, o pavasario lygiadienį, kuris skirtingose planetos vietose yra kovo 20 – 21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną. Atsiliepdama į šį kreipimąsi, tuometinė Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje.