Moteris piktinosi susidūrimu su medžiotojais

Kaip GRYNAS.lt jau rašė, kartais pasivaikščiojimas miške gali tapti kova už išlikimą. Tokiais įspūdžiais socialiniuose tinkluose dalinosi moteris, šeštadienio popietę praleidusi Anykščių apylinkių miškuose, kur visai šalia jos vyko medžioklė. Moteris – pašiurpusi, o medžiotojai – ramūs: jokios taisyklės nebuvo pažeistos.

„O tai kaip jums, ar normalu atrodo, kai išeini į mišką pasivaikščiot, ir patenki į medžioklę! Šeštadienį, vidury dienos! Lankomoj vietoj. Žvyrkelis nuo Leliūnų iki Inkūnų, prie buvusio Knebių kaimo, kur stovi partizanų atminimo akmuo. Ir atsiduri bukų, rėkiančių antžmogių su ginklais apsupty!“ – socialiniuose tinkluose savo įraše pasipiktinimą išreiškė Anykščių apylinkių miškuose vaikštinėjusi moteris.

Moterį nustebino ne tik šeštadienio dieną medžiojantys medžiotojai, bet ir tai, kad miško teritorijoje nebūta įspėjamųjų ženklų apie medžioklę.

„Policija ir aplinkosauga, vėlgi vadovaudamasi įstatymais, nieko blogo tame neįžvelgia ir negali niekuo padėti. Apie medžiokles niekur neįspėjama ir neskelbiama. Juk jei matyčiau kažkokį ženklą, aš su savo augintiniais ten neičiau. Tai kur žmogiškumas?!? Kas atsakingas? Gerai, kad esam sveiki ir šuniukai mūsų sveiki. O kartais į mišką einam ir su vaikais!“ – piktinosi miško lankytoja.

Medžiotojai traukia į medžioklę. Asociatyvi nuotr.

Medžiotojas pateikė savo versiją

Tačiau su GRYNAS.lt redakcija ketvirtadienį susisiekė medžioklėje dalyvavęs Šarūnas. Vyro teigimu, situacija buvo kitokia, nei ją papasakojo šalia medžiotojų atsidūrusi moteris.

„Buvau toje medžioklėje ir situacija yra kiek kitokia. <...> Tą dieną - 2018.11.03 savo medžioklės plotuose medžiojo Anykščių medžiotojų klubas "Puntukas". Medžioklės metu paleisti tik trys šūviai: pirmasis - pirmo varymo metu visai ne toje vietoje, kur nurodė (red. moteris). Tai buvo apie 10.30. Šūvis netaiklus, kulka krito šalia žvėries. Dar du šūviai buvo paleisti apie 13.00-13.20 (sumedžiota lapė ir elnio jauniklis). Šūviai atlikti tik įsitikinus, į ką šaunama ir kad nėra pavojaus aplinkiniams", – medžioklės eigą vardija medžiotojas.

Šarūnas tęsia, kad medžioklės metu jiems teko susidurti su miške vaikštinėjančia ir medžiokle pasipiktinusia moterimi. Anot jo, moters ir su ja buvusio vyro elgesys buvo nekorektiškas.

„Jie (apie 14.20 - 14.35) automobiliu važiavo pro ant kelio stovinčius medžiotojus ir juos plūdo įvairiais žodžiais, bei atitinkamai kėlė grėsmę, nes dėmesys buvo sutelktas ne į saugų vairavimą. Sustoję prie vieno iš medžiotojų jie tiek plūdosi, kad nedavė net ištarti nė žodžio. Medžiotojas savo ruožtu nepakėlė balso ir ramiu tonu visą laiką jiems bandė paaiškinti, kad viskas yra vykdoma pagal medžioklės taisykles", – pasakoja medžiotojas.

Ginklai

Su redakcija susisiekęs vyras pabrėžia, kad ir medžiotojams rūpi žmonių saugumas, todėl, nelaukiant oficialių įstatymų, medžiotojų būrelis diskutuoja apie ženklus, informuojančius apie plote vykstančią medžioklę.

Medžiotojas priduria, kad miške medžioklės metu sutiko ir daugiau žmonių, tačiau šie nebuvę tokie pikti dėl vykstančios medžioklės: „Man stovint ant kelio medžiotojų linijoje dviračiais pravažiavo vyras su vaiku - mums užteko vieni kitiems pagarbaus - „Laba diena" ir „Sveiki".