Kuosą į „Lesę“ atnešęs žmogus pasakojo radęs ją sulaužytu sparnu. Slaugomas paukštis atsigavęs ir šiek tiek prijunkęs, bet, deja, globėjas nebegali juo rūpintis – išvažiuoja į užsienį.

Balandis taip pat sužalotas – dėl nutraukto nervo jis nevaldo vienos kojos. Rastas jis vienoje sodų bendrijoje tiesiog tupintis ant palangės. Savanoriai spėja, kad jis ne tik naminis – mat nebijo žmogaus, bet yra dar ir veislinis.

Kol kas abu paukščiai dalijasi prieglaudos palange. „Nesame pratę rūpintis tokiais globotiniais, bet negi nesuteiksi pastogės sužeistam padarui. Kas žino, galbūt jiems atsiras vietos kokio paukščių mylėtojo namuose? – vylėsi „Lesės“ vadovė Vesta Auškalnienė. – Nors mūsų galimybės ribotos, stengiamės padėti visiems bėdos ištiktiems gyvūnams.“

Vien pernai „Lesė“ rado namus 592 gyvūnams: 167 šunims ir 425 katėms. Užpenai naujuose namuose įkurdinta 450 gyvūnų. „Tai nėra dideli skaičiai, palyginti su tuo, kiek gyvūnų per metus užmigdoma savivaldybių finansuojamose gyvūnų karantinavimo įstaigose, tačiau kiekviena išgelbėta gyvybė mums yra didelis laimėjimas. Tikimės, kad toliau mums seksis dar geriau, mat šiuo metu įsirenginėjame naujas patalpas, kurias padėjo gauti Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Veterinarinei medicininei katedra“, – sakė V. Auškalnienė.

Dalis kačių jau apsigyveno naujame kambaryje, kuris savanorius džiugina iki šiol neturėtais patogumais: patalpa šildoma, čia yra kriauklė su vandeniu, patogu palaikyti švarą. Savo eilės laukia šunys – jiems bus įrenginėjami voljerai, kuriems vis dar ieškoma lėšų. Nors darbus atliksiantys geranoriai žmonės taiko didžiules nuolaidas, vis dėlto medžiagos yra nepigios. Be to, nuolat „kapsi“ išlaidos nuomai, komunalinėms paslaugoms, maistui. Nemažai išleidžiama gyvūnų gydimui, nes dauguma į prieglaudą papuola sužeisti, sergantys ar tiesiog apleisti.

„Kaip visada tikimės paramos iš visų savo bičiulių, rėmėjų, beglobių likimui neabejingų žmonių. Litas po lito sukaupsime reikiamą sumą ir mūsų globotiniai, nekantriai laukiantys šeimininkų, galės gyventi saugiose sveikatai, higieniškose patalpose, o ir priimti jų galėsime daugiau“, – sakė „Lesės“ atstovė. Norintieji paremti „Lesės“ prieglaudą, informaciją ras čia: http://lese.lt/lt/finansine_parama.