Vasario 5 d. DELFI skaitytojai portalo inicijuotame taršos žemėlapyje užfiksavo Pavilnių regioninį parką darkančių statybinių atliekų problemą. Įkeltose nuotraukose matomas įmonės „Baltijos pajėgos“ vardas, tačiau jos direktorius T. Grybauskas pabrėžia, jog įmonė gamtos neteršė.

„Kadangi gyvenu už pusantro kilometro nuo tos vietos, atvažiavau ir šiukšles surinkau, nes tai neteisingai meta ant mūsų įmonės šešėlį. Juo labiau, prie savo sandėlių turime atliekoms skirtus konteinerius. Matyt, kažkas iš mūsų nupirko ir išmetė šalia. Šalia gyvenu, čia bėgioju su vaikais, šunį vedžioju – matyti tokias atliekas parke tikrai nemalonu. Manau, jas išmetė statybininkai, o ne kaimynystėje gyvenantys žmonės. Šalia vyksta daug statybų, tačiau vargu, ar kas nors šitaip terštų savo aplinką“, – svarsto T. Grybauskas.
Pavilnių regioniniame parke surinktos atliekos

Apie statybinėmis atliekomis užterštą parką „Baltijos pajėgos“ direktorius sužinojo iš vietinių girininkų, kurie T. Grybauskui pranešė apie „Gryno žemėlapyje“ užfiksuotą taršos atvejį.
„Nuvažiavau į nurodytą vietą ir įvertinau situaciją. Sukrovėme atliekas į automobilį, tačiau toje vietoje pastebėjom ir daugiau šiukšlių. Susisiekiau su Vilniaus miesto savivaldybės miškininku, kuris pažadėjo atvykti. Perspėjau, jog su įprastu lengvuoju automobiliu čia nenuvažiuosi – miško keliai, purvas, gerai pašalę“, – teigia T. Grybauskas.
Pavilnių regioniniame parke surinktos atliekos

„Aš tiesiog išsprendžiau šį klausimą, nes nenoriu, kad ant mūsų kristų šešėlis. Mes ne statybinė bendrovė, o prekybinė įmonė, ir atliekas tvarkome pagal įstatymus, esame sudarę sutartis su atliekų tvarkytojais, ir tikrai taip nesielgtume. Nežinome, kas taip pasielgė, tačiau tam, kad tokie atvejai nesikartotų, turėtų būti didinama mūsų visų savimonė“, – įsitikinęs jis.

Pastebėjote nusikaltimą prieš gamtą? Žemėlapį, kuriame galite žymėti taršos atvejus, rasite ČIA.