Gyvūnas buvo gyvas, tačiau sužeistas – sunkiai judino užpakalinę kūno dalį. Aplinkosaugininkų manymu, greičiausiai bebras į miestą upeliu atplaukė iš miško ir čia buvo sužalotas. Jį, šliaužiantį per kelią, galėjo kliudyti mašina, arba jis galėjo nukentėti ir nuo piktavalių žmonių rankų. Kadangi gyvūnas jaunas, sprendžiant pagal dydį - antrametis, jis galėjo keliauti ieškodamas naujos gyvenamosios vietos.

Bebrams susilaukus jauniklių, jau paaugusieji „išsiunčiami“ laimės ieškoti savarankiškai. Aplinkosaugininkai bebrui pagauti iškvietė Alytaus regiono gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ specialistus, turinčius tinkamą įrangą. Belaukiant, kol jie atvyks, bebras kelis kartus pasistiprino pakrančių žole ir pamažu ėmė plaukti pasroviui.

Kelios minutės iki atvykstant „Nuaro“ specialistams, bebras „pasipustė padus“ ir įplaukė į po gatve esančią pralaidą. Po įvairių bandymų jį iš ten iškrapštyti, tai padaryti pavyko tik pasitelkus medžioklinį šunį. Bebras graibštu buvo ištrauktas iš vandens, patalpintas į narvą ir iškeliavo į gyvūnų prieglaudą Alytuje.

Gyvūnų globos tarnybos darbuotojai Renatas Sartanavičius ir Algis Patinskas pasakojo, kad bebrą gelbėti teko pirmą kartą: "Dažniausi mūsų klientai – beglobiai katės ir šunys. Pavasarį dar būna sužeistų gandrų metas, o rudenį ir žiemą – gandrų ir gulbių", - pasakojo alytiškiai. Prieniškį bebrą Alytuje pirmiausia apžiūrėjo veterinaras. Buvo nustatyta, kad jo sužeidimas nesunkus.

Kaip sakė Alytaus gyvūnų globos namų darbuotojai, kelias dienas jis praleis pas juos, bus gydomas, o vėliau paleistas į laivę. Darbuotojai juokavo, kad jis tikrai sveiksta, nes apetitu nesiskundžia – vos spėja jį aprūpinti pagrindiniu maistu – šakomis.

Pagal laikraščio „Gyvenimas“ informaciją parengė T. Barkauskas