Rudenį padaugėjo gyvūnų, kuriuos šeimininkai atneša atiduoti į prieglaudą arba paprasčiausiai palieka gatvėje. Savo šunų atsikrato vasarą soduose gyvenę ir į užsienį išvykstantys klaipėdiečiai.

"Žmonės visiškai neturi atsakomybės. Prieš įsigydami gyvūną, nepasiruošia tinkamai. Nusiperka triušį, palaiko pusę metų ir atneša į prieglaudą. Aiškina, kad smirdi. Gal taip yra, nes gyvūnai pigūs ir lengva juos įsigyti", – piktinosi beglobiais gyvūnais uostamiestyje besirūpinančios tarnybos "Aumura" direktorė Rita Ilgūnė.

Ypač dažnai dabar į prieglaudą užsuka vasarą soduose gyvenę klaipėdiečiai. Ne vienas jų prieš šiltąjį sezoną įsigijo gyvūną, o dabar nenori šunelių parsivežti į mieste esančius butus.

Tokie asmenys grasina, kad, jei prieglaudos darbuotojai nepaims gyvūno, šie juos išmes arba paskandins. Būna, kad šunys randami ir pririšti netoli prieglaudos.

"Pikčiausia, kad tokie žmonės kitą sezoną pasiims naują augintinį", – įsitikinusi R.Ilgūnė.

Prieglaudoje padaugėjo ir emigrantų augintinių.

Šiuo metu prieglaudoje yra 24 katės ir 30 šunų, tarp kurių yra ir veislinių.

"Būtų gerai, kad žmonės kuo greičiau juos priglaustų. Prieglaudoje daug jauniklių. Augant gyvūnai laukėja – vėliau juos sunkiau bus išmokyti tuštintis dėžutėje", – tvirtino R.Ilgūnė.