„Reikia naujų komunikacijų, nes esamos jau pasenusios. Mano nuomone, reikėtų nugriauti visus pastatus, pastatyti naujus, modernius – ir voljerus, ir namelius. Nemanau, jog tai verta daryti esamoje teritorijoje. Geriausia būtų Zoologijos sodą kurti naujoje vietoje. Tai būtų racionaliau ir paprasčiau“, - „Lietuvos rytui“ sakė V. Dumčius.

Anot jo, prieš keliolika metų buvo parengtas zoologijos sodo perkėlimo į sklypą, esantį šalia Rumšiškių, projektas. „Ten, netoli automagistralės, buvo surasta 200 ha laisvos valstybinės žemės ir siūlyta perkelti Zoologijos sodą. Kiek žinau, ši žemė iki šiol yra laisva“, - aiškino V. Dumčius.

Jo teigimu, rekonstruoti senojoje vietoje esantį zoologijos sodą galbūt būtų šiek tiek pigiau, bet nebūtinai geriau - tam esą prireiktų nuo 15 iki 20 metų ir apie 100 mln. litų.

Gauti Europos Sąjungos paramos, anot V. Dumčiaus, trukdo tai, kad nėra būtino detaliojo plano, kuriam nebuvo gaunama pinigų.

Pareigas paliekančio direktoriaus nuomone, pačių gyvūnų skaičių zoologijos sode reikėtų mažiau, bet patrauklesnių žiūrovams.

Kauno zoologijos sodą po Apskričių viršininkų administracijų panaikinimo perėmė Aplinkos ministerija, tačiau galutinai jį perimti buvo pasiūlyta Kauno miesto savivaldybei - iš pradžių teigė nenorinti to daryti, tačiau šiemet persigalvojo.

Anot V. Dumčiaus, iki šiol Kauno zoologijos sodas iš Aplinkos ministerijos per metus gaudavo apie 2,2 mln. litų, o kitus pinigus - apie 1,3 mln. litų - prasimanydavo iš švenčių, projektų, rėmėjų. „Panašių Rygos ir Talino zoologijos sodų metiniai biudžetai – 8 – 10 mln. litų“, - lygino V. Dumčius.

1938 metais įkurtas zoologijos sodas užima 15,9 hektaro, čia dirba 127 darbuotojai.