Mergaitė lauke buvo apkandžiota, jos tėvui priėjus pasisveikinti prie kaimyno su šunimi. Šuo išsprūdo šeimininkui iš rankų, šoko link vaiko ir ėmė kąsti į veidą. Medikai mergaitei diagnozavo daugybines veido kąstines žaizdas ir veidą teko siūti dviejose vietose. Mergaitės tėvui keista, kad šeimininkas kovinį šunį vedžiojo be antsnukio. 

Pas šuns šeimininką nuvyko Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bei Visuomenės sveikatos specialistai, kuriems vyras paaiškino, kad augintinį paprastai visada vedžioja su antsnukiu ir tik kartais leidžia jam būti be jo. Vyras pats stebisi, kaip galėjo įvykti tokia nelaimė. Pasak šeimininko, dėl gyvūno anksčiau jokių problemų nebuvo kilę. Kad šuo draugiškas, patvirtino ir kiti kaimynai. Vyras geranoriškai sutiko su tikrintojų pasiūlymu ir atidavė šunį į prieglaudą negrąžintinai.

GRYNAS.lt jau yra rašęs apie pavojingų šunų laikymą daugiabučiuose. Primename, kad nuo liepos 1 d. įsigaliojo Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymo pataisa, pagal kurią daugiabučiuose namuose negalima laikyti pavojingoms veislėms priskiriamų šunų ir jų mišrūnų.Tokių veislių yra aštuonios. Daugiabučiuose namuose gali likti tik tie pavojingi šunys ir jų mišrūnai, kurie užregistruoti iki įstatymo pataisos įsigaliojimo. Tačiau šie gyvūnai turi būti kastruoti.
Įstatyme numatyta, kad pavojingų veislių šunys, kurie laikomi daugiabučiuose namuose be leidimo, turi būti paimti iš šeimininkų. Jiems bus paskirta laikina globa.