Kurorto savivaldybė tvirtina, kad nemokamų viešųjų tualetų pajūryje įrengta pakankamai, tačiau poilsiautojai guodžiasi tokių arba nerandantys, arba radę lieka pakraupę nuo vaizdų viduje.
Vieninteliai paplūdimyje matyti laikinieji tualetai buvo pastatyti prie ten veikiančių kavinių. Pajūrio atkarpoje nuo Melnragės iki Girulių jie stovi kas keletą šimtų metrų, tačiau durys užrakintos spynomis, o pasinaudoti tokiu tualetu poilsiautojams kainuoja nuo vieno iki pusantro lito.

„Vakarų ekspreso“ kalbinti poilsiautojai su vaikais guodėsi, kad reikalui prispyrus, tenka „daryti“ į jūrą, ar bėgti į kopas. Savo ruožtu miesto savivaldybė gynėsi, kad tualetų įrengta nemažai, tačiau susidurta su žmonių mentaliteto problema – žmonės viską, kas ne savo nesaugo ir net tyčia gadina.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus kritiškai įvertino poilsiautojų pasiūlymą įrengti biotualetus paplūdimiuose: „Pačiuose paplūdimiuose biotualetų savivaldybė nestato ir nestatys. To nėra nė viename pasaulio paplūdimyje. Biotualetai yra skirti vienkartiniams renginiams, tad paplūdimyje jie nėra tinkami. Pirmiausia todėl, kad karštą dieną nepavyktų išvengti nuo jo sklindančio nemalonaus kvapo, ir neabejotinai nė vienas poilsiautojas nenorėtų degintis įsitaisęs šalia biotualeto“.