Antradienio vakarą ir trečiadienio rytą - per pusę paros - gamtosaugininkai viename Molėtų rajono ežerų sulaikė net septynis brakonierius. Anot pareigūnų, dažniau brakonieriaujama pasibaigus poilsiavimo sezonui, kai pakrantėse nebelieka atostogaujančiųjų.

Antradienio vakarą, apie 20 val., nuo Šniurų kaimo valtimi į ežerą išplaukę du vyrai išsitraukė vieną tinklą. Juos inspektoriai sulaikė grįžusius į krantą.

Paaiškėjo, kad tai molėtiškis E. V. ir jau ketvirtą kartą į aplinkosaugininkų akiratį patenkantis G. V. iš to paties rajono Mindūnų kaimo. Jų neteisėtas laimikis - 71 seliava, gamtai padaryta žala įvertinta 719 litų, tai pat skirtos administracinės baudos. Tokia bauda Lietuvoje gali siekti nuo 200 iki 700 litų, mažesnės jos skiriamos pirmą kartą sulaikytiems, besigailintiems pažeidėjams.

Jau ryte, apie 8 valandą, iš to paties kaimo vėl išplaukė valtis. Dabar joje buvo kiti du vyrai, kurie išsitraukė net tris seliavinius tinklus. Kai grįžę į krantą susikrovė tinklus ir laimikį į karutį ir patraukė link namų, jiems taip pat teko susidurti su pareigūnais. Neteisėtai žvejojo Z. C. ir S. V. iš to paties Šniurų kaimo. Paaiškėjo, kad S. V. yra išvakarėse sulaikyto E. V. tėvas.

„Kadangi patirtis žvejyboje daug ką lemia, tai tėvo „komandos“ laimikis buvo keliskart gausesnis – 259 seliavos, 36 ešeriai, 1 karšis ir 1 kuoja. Atitinkamai didesnė ir gamtai padaryta žala – 2814 litų“, - rašoma gamtosaugininkų pranešime.

Beveik tuo pačiu laiku ties Juočių kaimu iš vakaro pastatytą tinklą išsitraukė ir molėtiškis V. B. Jo laimikis - 1 lydeka, 1 lynas, 1 plakis ir 1 kuoja pažeidėjui kainuos 150 litų ir dar bus kelių šimtų administracinę baudą.

Tą patį rytą už neteisėtą žvejybą ūda, 54 plūdurėliais ir 6 skrituliais sulaikyti ir administracine tvarka bus nubausti du Šakių rajono gyventojai. Jie žuvies sugauti nespėjo, todėl ir žala gamtai nepadaryta.