Šioje užtvankoje kiekvienais metais, ypač kai iš Baltijos jūros atplaukia neršti žiobriai, suaktyvėja brakonieriai, kurie bando lengviausiu būdu pasigauti žuvies. 

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai ir Pasvalio rajono agentūros pareigūnas, pasitelkę į pagalbą Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnus, sulaikė pažeidėjus S.V. ir R.K, jau bėgančius nuo užtvankos gyvenamųjų namų kvartale.

Sulaikyti žvejai su savimi turėjo 1,44 m skersmens tinklinį įrankį ir buvo pasigavę 3 ešerius. Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia žvejoti žuvų praplaukimo takuose ir arčiau kaip 100 m žemiau tvenkinių vandens nuleistuvų (užtvankų), taip pat draudžia masalui gaudyti žuveles didesniu negu 1 m skersmens tinkliniu samteliu. Jie neturėjo ir žvejo mėgėjo leidimo.

Šie piliečiai dėl šio pažeidimo nuoširdžiai gailėjosi ir pilnai pripažino savo kaltę. Bet tai jų abiejų neišgelbės - pagal ATP kodekso 87 str. 3 d. Pasvalio rajono agentūros pareigūnai skirs administracinę baudą, kuri sieks nuo 115 iki 289 eurų su pažeidimo įrankio konfiskavimu.