Vyrai praėjusių metų balandžio 15-ąją Minijos upės ichtiologiniame draustinyje gaudė lydekas.
M.K. užtiktas draustinyje gaudantis lydekas draudžiamu laikotarpiu ir su draudžiamu žvejybos įrankiu – tinkliniu samčiu. V. J. atsineštais žiūronais stebėjo aplinką, kad kas nepastebėtų brakonieriavimo. Taip pat pagalbininkas M. K. sugautas lydekas nunešdavo paslėpti.

Teismas nustatė, kad neteisėtai sugaudami 20 lydekų, vyrai naikino laukinės gyvūnijos išteklius ir padarė 32 580 litų žalą gyvūnijai.
M.K. nuteistas laisvės apribojimu šešiems mėnesiams, o V.J., kuris tuo pačiu nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu ir už anksčiau padarytą nesunkų sveikatos sutrikdymą, nuteistas laisvės apribojimu devyniems mėnesiams. Abu nuteistieji įpareigoti per vieną mėnesį pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje.
Citata

Dėl pareikštų kaltinimų abu vyrai kaltais prisipažino ir patvirtino žinoję, kad Minijos upėje tuo metu buvo draudžiama lydekų žvejyba.

Du žmonės susidariusioje įlankėlėje prie siurblinės šliuzų žvejojo neršiančias lydekas tinkliniais samčiais, o kitas vyriškis pagautas žuvis užmušdavo ir nešdavo į maišą, kuris buvo paslėptas sausose žolinėse sąnašose apie 50 metrų atstumu nuo siurblinės. Kiti asmenys žiūronais stebėjo aplinką.

Laisvės apribojimo bausmė pasitaiko retai

Aplinkosaugininkai operatyviai suorganizavo brakonieriams pasalą ir sausumoje ir vandenyje. Sulaikius šiuos vyrus išsiaiškinta, jog visi jie yra Kiškių kaimo (Šilutės raj.) gyventojai, kai kurie jau bausti už aplinkos apsaugos pažeidimus.
Šiuo metu daug lėšų skiriama įžuvinimui. Brakonieriai, gaudantys į ežerą įleistas žuvis jų neršto metu daro didžiulę žalą gamtai

Brakonieriams pavyko sugauti 24 dar neišneršusias lydekas. Aplinkosaugininkus pašiurpino tai, jog kai kurios žuvys neršė nešamos iki maišo, jų ikrais buvo aplipę brakonieriai ir nubarstyti takai iki slėptuvės.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pobūdį, jų pavojingumą visuomenei, į kaltinamųjų asmenybes.

M.K. nuteistas laisvės apribojimu šešiems mėnesiams, o V.J., kuris tuo pačiu nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu ir už anksčiau padarytą nesunkų sveikatos sutrikdymą, nuteistas laisvės apribojimu devyniems mėnesiams. Abu nuteistieji įpareigoti per vieną mėnesį pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje. Vyrai turės dirbti tiek laiko, kiek nurodyta teismo nuosprendyje.

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Vieslavas Januškevičius GRYNAS.lt teigė, jog tokia bausmė brakonieriams skiriama, tačiau pasitaiko retai.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui.