Praėjusių metų rugpjūčio mėnesį Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę iš Bendrojo pagalbos centro pranešimą apie galimą brakonieriavimą Švenčionių rajone, Pabradės sen., apleistų žuvininkystės tvenkinių teritorijoje, operatyviai sulaikė automobilį „Nissan Terrano II“, kurio bagažinėje buvo rastas neteisėtai draudžiamoje vietoje sumedžiotas ir gabentas stirnos patinas.

Sulaikymo metu nustatyta, kad visureigį vairavo Švenčionių miesto gyventojas R. M. Pareigūnai dėl šio fakto visą su pažeidimo padarymu susijusią medžiagą nutarimo priėmimui perdavė nagrinėti Švenčionių rajono apylinkės teismui. Per besitęsiančius tris teismo posėdžius buvo apklausti pažeidimą išaiškinę pareigūnai, liudytojai, ekspertas ir pažeidėjas. Išnagrinėjęs Vilniaus RAAD GGAI pareigūnų surinktą medžiagą, susijusią su  minėtu pažeidimu ir įvertinęs visas aplinkybes, teismas priėmė nutarimą  pilietį R. M. pripažinti kaltu padarius LR ATPK 85 str. 5 d. numatytą administracinį teisės pažeidimą ir nubausti jį 900 eurų bauda su teisės medžioti atėmimu 1 metams ir 6 mėnesiams, konfiskuoti graižtvinį šautuvą „TIKKA T3“ su optiniu taikikliu ir ne vieną tūkstantį eurų kainuojantį automobilį „Nissan Terrano II“.


Nepalankų pirmos instancijos teismo nutarimą pažeidėjas apeliacine tvarka skundė Vilniaus apygardos teismui. Tačiau pastarasis, šių metų balandžio mėnesį išnagrinėjęs apeliacinį skundą, galutine bei neskundžiama nutartimi jį atmetė ir paliko galioti pirmos instancijos teismo nutarimą. Po tokio sprendimo už neteisėtai sumedžiotą stirnos patiną pil. R.M. dar ir privalės atlyginti laukinei gyvūnijai  padarytą žalą, siekiančią 1589 Eur.