Trakų rajono populiariausių turizmo maršrutų žemėlapyje – nauja kryptis. Turistai, rajono svečiai turi puikią progą papildyti savo būsimas keliones į Aukštadvario kraštą dar vienu adresu – prie atgimusio Aukštadvario piliakalnio.

Minėdama Kultūros paveldo darbuotojų dieną Aukštadvario regioninio parko direkcija pakvietė į Bielinių kaimo turizmo sodybą tam, kad papasakotų, kaip buvo atnaujinamas Aukštadvario piliakalnis, ir drauge paskelbtų turizmo sezono pradžią. Surengtoje konferencijoje dalyvavo Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorė Asta Kandratavičienė, savivaldybės specialistai, Trakų miškų urėdijos urėdas Vygantas Mierkis, Aukštadvario seniūnijos atstovai, pedagogai, kultūros darbuotojai, svečiai iš Vilniaus.

Parko direktorius Vaclovas Plegevičius, pasveikinęs svečius, priminė, kad jau trečius metus aktyvusis sezonas pradedamas surengus tam specialiai skirtą renginį. Šiemet dėmesio centre – ištirtas ir sutvarkytas kultūros paveldo objektas – Aukštadvario piliakalnis. Šis kultūros paminklas, iškirtus medžius ir krūmus, nuo viršaus atvėrė įstabią miestelio panoramą. Prie piliakalnio įrengti informaciniai stendai, aikštelė poilsiui, suoliukai, platūs laiptai.

Vienoje gražiausių rajono kaimo turizmo sodybų pranešimą apie piliakalnių išsaugojimą skaitė žinomas archeologas doc. dr. Gintautas Zabiela. Jo temą pratęsė Aukštadvario piliakalnio archeologijos tyrimų ataskaitą pateikusi archeologė Ieva Mitokaitė. Po oficialiosios dalies susirinkusieji nuskubėjo prie piliakalnio, pasitikusio gražiomis tautiškomis iškilmėmis. Čia jau laukė ir dar rinkosi aukštadvariečių bendruomenė, svečiai.

Prie žalumynais papuoštų piliakalnio laiptų pasitiko vaidilutės ir Aukštadvario regioninio parko direkcijos vyr. kultūrologė Rita Balsevičiūtė, vaizdingai papasakojusi šio kultūros paveldo objekto istoriją ir legendą. Susirinkusius šventės svečius ant piliakalnio linksmino iš Vilniaus atvykęs folkloro ansamblis „Laukis“, buvo vaišinamasi sula ir gira.