Galimybė greitai ir paprastai pranešti apie pažeidimus bet kuriuo paros metu, taip pat poilsio ir švenčių dienomis skatina žmones neužmerkti akių pastebėjus nusikaltimą aplinkai. Tereikia paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai į Centrą tel. (8~5) 273 2995. Į skambučius reaguojama labai greitai. Gavę Bendrojo pagalbos centro operatoriaus perduotą ar tiesioginę paskambinusio žmogaus informaciją apie pažeidimą, Centro darbuotojai nedelsdami į įvykio vietą nukreipia aplinkosaugos pareigūnus ar, reikalui esant, mobiliąją jų grupę.

Balandį, kaip ir ankstesniais mėnesiais, apie pažeidimus dažniausiai informavo šalies didžiųjų miestų gyventojai. Vilniečiai paskambino 410 kartų, kauniečiai – 223, klaipėdiečiai – 168 kartus.
Daugiausia pranešimų – 663 – gauta apie sužeistus, automobilių užmuštus ar sužalotus laukinius gyvūnus, dažniausiai stirnas, taip pat apie atklydusius į gyvenamąsias vietoves laukinius gyvūnus. Nemažai skambučių sulaukta apie sužeistus paukščius - gulbes, suopius, gandrus ir net varnas.

Vis nepakantesni žmonės tampa brakonieriams ir vis labiau padeda aplinkosaugininkams su jais kovoti. Balandį apie žvejybos taisyklių pažeidimus jie pranešė 159 kartus.

Trečioje vietoje pagal skambučių skaičių – pranešimai apie atliekų deginimą (122). Žmonės skundėsi, kad kaimynai degina atliekas, miestuose kūrena laužus sodo atliekoms sunaikinti. Dalis tokių pranešimų nepasitvirtino. Oro taršos pažeidimai dažniausiai nustatomi garažų bendrijose, automobilių servisuose arba, kai piliečiai kūrena krosnis baldų gamybos atliekomis.