Akcijos metu įkliuvo tik vienas povandeninės žvejybos mėgėjas. Valtimi po Platelių ežerą plaukiojantys Plungės rajono aplinkosaugininkai atkreipė dėmesį į intensyviai nardantį vyrą. Kaip paaiškėjo, pilietis K.R. (1961 m.) buvo ginkluotas povandeniniu šautuvu.

Platelių ežere, kaip ir kituose Šiaulių regiono vandens telkiniuose, povandeninė žvejyba yra draudžiama. Naras žuvies sugavęs nebuvo, tad žala gamtai nebuvo padaryta. Nepaisant to, vyrui teko atsakyti už grubų mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą. Klaipėdiečiui buvo surašytas protokolas (ATPK 87 str. 3 d.) ir skirta 120 eurų bauda. Be to, konfiskuotas šautuvas, plaukmenys, nardymo vamzdelis ir kaukė.

Nors povandeninės žvejybos mėgėjų daugiau ir neįkliuvo, tačiau brakonierių ir pažeidėjų aplinkosaugininkai sulaikė ne vieną. Telšių rajono agentūros darbuotojai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais surengę reidus nustatė 6 pažeidimus. Sulaikyti 2 savadarbiu tinklu žvejoję brakonieriai bei mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykle pažeidę žvejai. Paskaičiuota, kad Telšių rajone pažeidėjai gamtai padarė žalos už daugiau kaip 800 eurų. Be to, jiems paskirta baudų už daugiau kaip 300 eurų.

Kelmės rajone aplinkosaugininkai sulaikė du šiauliečius, kurie buvo pastatę keturis tinklus ir sugavo keturias žuvis. Už žuvis jie turės sumokėti daugiau kaip 260 eurų. Be to, jų jaukia ir nemenkos baudos.
Konfiskuota įranga

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai sulaikė vyrą, kuris buvo sugavęs daugiau kaip 40 kilogramų linų ir juos pardavinėjo. Šiauliečiui A.K. (1976 m.) surašytas protokolas. Paskaičiuota, kad vyras gamtai padarė žalos už beveik 3500 eurų. Be to, jam dar teks sumokėti ir baudą.

Akcijos metu nustatyta ir 50 žvejų, kurie gaudė žuvis neturėdami leidimų.