Ministerijos išvadoje teigiama, kad bendrovės „Sweco Lietuva“ parengtoje strateginio pasekmių ap-linkai vertinimo (SPAV) ataskaitoje dėl „Fortum Heat Lietuva“ planuojamos Vilniaus kogeneracinės jėgainės ūkinės veiklos prognozuojamas oro taršos bei triukšmo lygio padidėjimas. Jeigu jėgainė būtų statoma Kadriškių kaime (Vilniaus miesto savivaldybė), SAM nuomone, krovininis autotrans-portas, vežantis kurą, kirstų Liudvinavo gyvenvietės šiaurinę dalį ir gerokai padidintų vietovės auto-transporto eismo intensyvumą.

Per arti gyvenviečių

„Atsižvelgdami į SPAV ataskaitoje pateikiamas numatomas kogeneracinės jėgainės plėtros plano veiklos alternatyvas, manome, kad SPAV ataskaitoje pasirinktos vietos alternatyvos yra nepakanka-mai pagrįstos, todėl SPAV ataskaitai nepritariame“, - teigiama sveikatos apsaugos viceministro E.Mačiūno pasirašytoje išvadoje.

Sveikatos apsaugos ministerija pažymėjo, kad SPAV ataskaitoje nepateikta informacija apie triukš-mo lygius vakare ir nakties metu, nors joje teigiama, kad nenumatytais atvejais galimas reglamen-tuojamų triukšmo ribinių verčių viršijimas gyvenamojoje aplinkoje.