Reido metu Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai ilgai stebėjo žvejų pamėgtą Nemuno upės atkarpą aukščiau Vilkijos, kur šiuo metu intensyviai bandoma sužvejoti migruojančias lašišas ir šlakius. Būnant pasaloje, pareigūnai pamatė, kaip žvejys sugavo lašišą ir ją paslėpė krūmuose. Pilietis paslėpęs žuvį toliau tęsė žvejybą, informuojama Kauno RAAD pranešime spaudai.

Tokie žvejo veiksmai sukėlė pareigūnams įtarimą. Patikrinus žveją buvo nustatyta, kad jis nepažymėjo žvejo mėgėjo kortelės, kuri suteikia teisę per vieną žvejybą sugauti vieną lašišą arba šlakį. Pagal galiojančius reikalavimus žvejys, sugavęs ir nepaleidęs atgal į tą patį vandens telkinį lašišos ar šlakio, ne vėliau kaip per 5 minutes žvejo mėgėjo kortelėje nurodytoje vietoje turi nuplėšti jos dalį. Nuplėšta žvejo mėgėjo kortelė žvejoti teisės nesuteikia.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai piliečiui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą pagal ATPK 87 str. 6 d., kuris numato atsakomybę nuo 231 Eur iki 579 Eur su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Šiam piliečiui už neteisėtai sugautą lašišą teks atlyginti ir 633 Eur žalą, padarytą žuvų ištekliams.

Numatyta atsakomybė už lašišų, šlakių, margųjų upėtakių ir kiršlių limituotos žvejybos reguliavimo sąlygų pažeidimus yra tikrai didelė, todėl pareigūnai prieš važiuojant gaudyti „savo gyvenimo žuvį“ rekomenduoja atidžiai perskaityti taisykles visiems, mažiems ir dideliems, nes mokytis niekada nevėlu. O geriausia mokytis iš svetimų klaidų.