Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai įtarinėjo piliečius brakonieriaujant, kurie anksčiau jau po keletą kartų bausti už neteisėtą žvejybą. Pareigūnams surengus naktinį reidą Kupiškio rajone, pastebėta, kad apie į Lėvens tvenkinį išplaukė irklinė valtis ir ties Vėžionių kaimu vyrai galimai pastatė tinklus.

Pusę paros GGAI pareigūnai, pasitelkę neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius, laukė pasaloje pažeidėjų. Anksti ryte pasirodė dvi įtartinos transporto priemonės. Viena iš jų važinėjo aplink tvenkinį norint įsitikinti, ar nėra ko nors įtartino, o į kitą autotransporto priemonę buvo kraunami tinklai. Sulaikius ir patikrinus transporto priemonę, pareigūnai nustatė, kad už vairo sėdėjo 44 metų Kupiškio miesto gyventojas S. T., o automobilio bagažinėje buvo sukrauti du statomi tinklai su žuvimi.

Pažeidėjas, neteisėtai sugavęs penkis starkius, dvi lydekas ir karšį, pareigūnams guodėsi, kad jo neapleido nuojauta, jog pasirinko ne tą mėnesio dieną ir ne tą penktadienį.

Už Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu, LR ATPK 87 str. 3 d. numato baudą nuo 115 iki 289 eurų.

Iš brakonieriaus konfiskuota irklinė valtis, du statomi tinklai ir neteisėtai sugauta žuvis, už kurią privalės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kurios dydis - 1175 eurai.