Įvykio vietoje jau darbavosi priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda, kuri malšino įsisiautėjusią ugnį, neužilgo atvažiavo ir kita ugniagesių mašina. Vietoje nustatyta padegėja - Pociūnų kaimo gyventoja O.B., kuri savo kaltės neneigė. Gyventoja paaiškino, kad degino krūvoje augalinės kilmės atliekas ir vėjas kibirkštis išnešė į greta sodybos esančią pievą, bei išdegė 14,7 ha pievos. Gyventoja džiaugėsi, kad pavyko apsaugoti sodybą.

Pociūnų kaimo gyventojai O.B. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas . Pagal LR ATPK 83 str. 1 dalį jai gresia bauda nuo 28 iki 231 Eur. Be to, pažeidėjai teks atlyginti ir žalą aplinkai.
Nudegusi žolė

Kaip ir kasmet, pernykštės žolės deginimas pavasarį kelia didelį rūpestį. Nežiūrint į draudimus, žmonės įpratę deginti pernykštę žolę, meldus, nendres ir išdžiūvusius krūmus. Žmonės klysta manydami, jog žolės deginimas duoda naudą. Mokslininkų įrodyta, kad didžioji dalis piktžolių šaknų ir jų sėklų išlieka ir po deginimo. Deginant žolę sudega paukščių perimvietės, perimi jaunikliai, žūsta skruzdėlynai. Kasmet dėl žolės gaisrų nukenčia ne tik gamta, bet ir žmonių materialinis turtas. Šiuo atveju dar „pasisekė“, jog spėta sutramdyti ugnį ir ši nepasiekė namo.

Širvintų rajono agentūra ragina būti sąmoningais ir nedeginti sausos žolės bei pabrėžia jog kiekvienais metais pasitaiko atvejų kai gaisruose žūsta ir žmonės – dažnai tie, kurie ir padegė žolę, nes staigus vėjo gūsis, krypties pasikeitimas, didelė liepsna ir dūmai žmogų užklumpa netikėtai.