Tačiau dažniausias pažeidimas, tokie sudarė trečdalį, – nevykdoma prievolė pateikti informaciją apie pradedamą statybą ir jos vadovus. Statybos įstatymas įpareigoja statytoją (užsakovą) informacinėje sistemoje „Infostatyba“ paskelbti informaciją apie statybos pradžią, rangovo ir pagrindinių statybos sričių vadovų – statinio projekto vykdymo priežiūros vadovo, statinio statybos vadovo, statinio statybos techninės priežiūros vadovo – pasamdymą ar paskyrimą per 3 darbo dienas nuo jų pasamdymo ar paskyrimo. Informaciją apie šių vadovų pasamdymą ar paskyrimą privalu pateikti ir jiems pasikeitus statybos metu.

Jeigu nesilaikoma šio reikalavimo, gresia administracinė atsakomybė. Ne tik už nepateiktą informaciją, bet ir už tai, kad ji nepateikiama per nustatytą laiką, gali būti skiriama nuo 289 iki 868 eurų bauda.

Pasak VTPSI viršininkės Lauros Nalivaikienės, dabar galiojantis administracinės atsakomybės taikymo teisinis reglamentavimas numato 6 mėnesių senaties terminą. Nustačius, kad pažeidimas padarytas anksčiau kaip prieš pusmetį, administracinė nuobauda negali būti skiriama. Tačiau balandžio 1 d. įsigaliosiantis Administracinių nusižengimų kodeksas šį terminą pailgins iki dvejų metų. Todėl pažeidėjams bus daug sunkiau išvengti atsakomybės. Siekiant atgrasyti nuo neteisėtų veiksmų, numatoma netrukus padidinti ir pačias baudas.