Pranešimas gautas šeštadienį, tad į nurodytą vietą nuvyko būdraujantys Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos ir Gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai. Išsiaiškinta, kad du konteinerius statybinių šiukšlių asmenys atvežė krovininiu automobiliu.

Atlikę matavimus, aplinkosaugininkai nustatė, kad aplinka užteršta 11 kubinių metrų nepavojingųjų atliekų. Išmestas kiekis viršijo 5 kubinius metrus, tad transporto priemonė, kuria padarytas pažeidimas, buvo konfiskuota ir pristatyta į saugojimo aikštelę.

Šiuo metu pareigūnai atlieka administracinio nusižengimo tyrimą, kaltas asmuo nustatytas. Jam bus surašytas protokolas ir duotas privalomasis nurodymas atliekas sutvarkyti. Taip pat gresia 2300–2900 eurų bauda. 

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Kilus klausimų, Aplinkos apsaugos departamento specialistai jus pakonsultuos telefonu 8 700 02022 arba el. paštu konsultacijos@aad.am.lt  

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją