GRYNAS.lt redakciją pasiekė susirūpinusio Saulėtekio alėjos gyventojo Žydrūno laiškas. „Šalia bendrabučių yra 2 šiukšlių konteinerių aikštelės. Vienoje konteineriai stovi tvarkingai ir gražiai sustatyti į vieną eilę, o štai antroje konteineriai stoji sustatyti 2 eilėmis!," - piktinosi studentas.

„Blogiausia, kad jie taip „kompaktiškai“ sustatyti, kad neįmanoma prie jų prieiti ir išmesti rūšiuotinų šiukšlių! Nei „Ecoservice“, nei bendrabučių administratorius į mano iškeltą problemą nekreipia dėmesio ir ignoruoja mane, tad rašau jums, gal jūs sugebėsite išjudinti šitą reikalą. Ką tik praėjo Žemės diena, bet kaip matote daug kam nusipjaut į atsakingą požiūrį į gamtos išteklius,“ - rašė GRYNAS.lt skaitytojas.

Bendrovės „Ecoservice“ atstovė Inga Kovalionok teigė, jog tokia tvarka buvo nustatyta žiemos sezonui.

„Nurodytuose konteineriuose atliekų šalinimo angos yra įrengtos abiejuose konteinerio pusėse, todėl toks konteinerių pastatymas netrukdo rūšiuoti. Pasitarus su bendrabučio administratoriumi, buvo nuspręsta žiemos metu minėtus konteinerius pastatyti dviem eilėm. Dėl sniego ir aplinkui statomų automobilių tik taip buvo galima užtikrinti savalaikį ir reguliarų atliekų surinkimą,“ - aiškino I. Kovalionok.

„Ecoservice“ darbuotoja teigė, jog pavasarį konteineriai bus išdėlioti patogiau.
„Kaip tik šį šeštadienį iš minėtųjų „varpelių“ bus renkamos atliekos, tuo pačiu jie bus perstatyti. Tikimės, kad Saulėtekio al. 41 namo gyventojams rūšiuoti taps dar patogiau,“ - vylėsi I. Kovalionok.

Po pavasario nemažai miestuose pastatytų rūšiavimo konteinerių yra perpildyti ar sugadinti. GRYNAS.lt ragina skaitytojus fotografuoti perpildytus atliekų konteinerius ir siųsti nuotraukas grynas@grynas.lt. Nepamirškite tiksliai nurodyti konteinerių adresą.


Įspūdingiausių nuotraukų autorius bus apdovanotas latvių baldų dizainerių grupės sukurtu sukonstruojamu ekologišku uosio kilimėliu.