Nesupranta, už ką turi mokėti

Egidijus gyvena Kaune, o rajone, Lapių seniūnijoje, turi sodo namelį, kuriame leidžia dienas geru oru. Jis sako, kad atliekų sode susidaro minimaliai, jas išsiveža pats, nes konteinerio ten neturi ir kol kas nemato poreikio įsigyti – šiukšlių tikrai nedaug, o bendro naudojimo konteinerių aikštelės sode net nėra. „Tai kur išmesti?“, – klausia jis.

Iki šiol vyras tikina jokių sąskaitų už atliekas negaudavęs, todėl labai nustebo, kai ji atėjo spalį.

„Laikas nuo laiko sode būname sezono metu. Ir dabar susidarė tokia situacija dėl šiukšlių, kad iš mūsų nori uždirbti tiek Kauno savivaldybė, tiek Kauno rajono savivaldybė. O situacija tokia, kad būdami sode be abejo sukaupiame minimalų kiekį šiukšlių, kurias kaip tvarkingi piliečiai susikrauname ir išvežame į savo gyvenamą vietą Kaune ir išmetame į „Kauno švaros“ konteinerį. Už šią paslaugą ir sumokame. Tačiau dabar Kauno rajono savivaldybė išsileido tvarką, kad ir jiems mes turėtume sumokėti neva už suteiktas paslaugas, kurių mums visai nereikia ir mes jomis nesinaudojame. Tuo labiau, kad sode net nėra konteinerių, o jeigu ir būtų nematau reikalo jais naudotis, nes kaip ir minėjau viską išsivežame“, – sako Egidijus.

Vyras jaučiasi apgautas, jei „Kauno švarai“ Kaune moka už bute susidarančias atliekas ir į tuos pačius konteinerius išmeta iš sodo atsivežtas atliekas, tai kodėl už tas pačias atliekas dar turi mokėti Kauno rajono savivaldybėje, kur jomis net neatsikrato.

„Mes atliekų sode nepaliekam ir net negalim palikti, nes ten nėra konteinerių. Kalbėjau ir su sodo pirmininku, jis patvirtino, kad konteinerių nėra. Reikia mokėti už paslaugą, kurios man net nereikia ir kuria mes net negalim pasinaudoti. Tai kaip išeina. Aš autobusu nevažiuoju, bet man sako susimokėk, nes galbūt kada nors važiuosi“, – teigia jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)