Šilutės policija trečiadienį jį sulaikė Šilutės F.Bajoraičio bibliotekos skaitykloje, kur jis per šalčius praleidžia didžiąją dalį laiko skaitydamas. Nuo žvarbos čia slėptis mėgsta ir vietiniai benamiai.

Vokietis neturi savo būsto. Šį žmogų prieš dešimtmetį po savo stogu buvo laikinai priglaudęs Žalgirių kaimo gyventojas 82-ejų Valteris Valenčius. Bet įgrisusį įnamį jis seniai išprašė lauk.

Benamiu tapęs Vokietijos pilietis turėjo pasirūpinti ir sena kumele, kurią V. Valenčius jam pardavė.
Bet vokietis neturėjo nei tvarto, nei pašarų. Kumelė pasiligojo, jos kojų sąnarius susuko artritas.
Veterinarijos gydytojas J. Valutis šį nukaršusį arklį nesenai užmigdė.

Prieš tai jis ilgai įkalbinėjo savininką duoti tam sutikimą. „Nes kumelė Skuzia jam buvo draugas, pagal savo galimybes ir suvokimą ja rūpinosi “,- teigia veterinaras, neigdamas neseniai viešai mestus Ch. Gavronui kaltinimus beširdiškumu.

Šilutės seniūnija dėl šio kankinamo gyvulio buvo sukvietusi kelių institucijų atstovų pasitarimą, ketinta kreiptis į teismą, bet atsakomybės taikus vokietis išvengė. Nes sutiko Skuzią užmigdyti.

“Christofas yra labai draugiškas, noriai bendraujantis, mandagus. Jis buvo ryžtingai nusiteikęs saugoti savo gyvulį. Buvo labai nelengva, padedant jo artimiems draugams, įkalbėti užmigdyti gyvulį, šis veiksmas jam buvo labai skaudus“, - teigia veterinarijos gydytojas J.Valutis.

Vos iš šios negandos vokietis išsikapstė, smuko į kitą. Šilutės policija neseniai gavo pranešimą, jog buvusio savo geradario V. Valenčiaus sodyboje jis paliko krūvą nelegalių ginklų.

Tauragės policijos komisariato atstovė spaudai Simona Šniaukštaitė ketvirtadienį išplatino pranešimą, jog viename iš ūkinių pastatų patikrinus išties buvo rasti du lygiavamzdžiai šautuvai, dujinis pistoletas ir daugiau nei 1500 vienetų įvairaus dydžio ir kalibro šovinių.

Ch.Gavronas pareigūnams aiškino, kad ginklus prieš daug metų jis legaliai įsigijo Vokietijoje, o vykdamas į Lietuvą juos čia atsivežė. Sodyboje Žalgirių kaime jis pareigūnams parodė ir kitą vietą, kur laikė dar du graižtvinius šautuvus, pistoletą, revolverį, dujinį pistoletą ir įvairių rūšių bei kalibrų šovinių.

Policijos pareigūnai suskaičiavo, kad vokietis iš viso laikė aštuonis ginklus, ir nė vienas jų nebuvo registruotas Lietuvoje.

Dėl rastų nelegalių ginklų pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Gal jo metu pasitvirtins ir iki šiol tik gandais grįsti įtarimai – jog su graižtviniais šautuvais Žalgirių miške ne kartą brakonieriauta.

Šiuo metu ši teritorija, kaip ir kitos 30 tūkst. ha Nemuno žemupy, nuo sausio pradžios yra užlietos potvyniu, o po šalčių – sukaustytos ledu.