Šiaulių regiono aplinkosaugininkai tikrino Šiaulių, Kelmės, Pakruojo, Mažeikių, Telšių ir Plungės rajonų vandens telkinius. Patikrinta daugiau kaip 100 žvejų. 15 iš jų neturėjo leidimų žvejybai. Jiems surašyti protokolai (ATPK 87 str. 1 d.) ir gresia baudos iki 57 eurų bei žvejybinės įrangos konfiskavimas. Dar 6 žvejams mėgėjams protokolai surašyti už pakrančių apsaugos juostų pažeidimus (ATPK 55 str. 1 d.). Žvejai savo transporto priemones buvo pastatę prie pat vandens. Jiems gresia solidesnės baudos - iki 289 eurų.

Išaiškintas ir vienas eksploatuoti netinkamų transporto priemonių (ENTP) ardymo atvejis. Šiaulių rajone, Kurtuvėnuose, piliečio K.D. (1988 m.) namų valdoje pastebėtas ardomas automobilis ir pilnas kiemas autodetalių. Detalės buvo išmėtytos tiesiog ant žolės, o pilietis veiklą vykdė neturėdamas taršos leidimo. Šiaulių rajono gyventojui surašytas protokolas (ATPK 512 str. 6 d.) ir gresia bauda iki 289 eurų. Taip pat jam teiktas privalomas nurodymas nutraukti ENTP ardymo veiklą ir susidariusias atliekas priduoti atliekų tvarkytojams.

Šiaulių rajone iš Bubių tvenkinio ištrauktas žvejybinis tinklas. 50 metrų ilgio tinklą aptiko žvejys ir apie radinį pranešė aplinkosaugininkams. Tinklas ištrauktas, o jame įsipainiojusios kelios raudės paleistos.
Per arti vandens palikts automobilis