Po įvykio, kai prieš keletą savaičių buvo sudraskytas Šiaulių rajone esančio Laisvučių kaimo gyventojos Anos Grinkevičienės šuo, Kurtuvėnų regioninio parko teritorijoje gyvenantys žmonės nusprendė pasakoti apie jiems siaubą keliančias medžiokles parko miškuose, nesiliaujančius šūvius ir naktinius šunų skalijimus. „Medžiojama be taisyklių, be pagarbos ir be apsaugos“, — „Šiaulių kraštui“ sakė kaimiečiai.

„Nebedaug gyvūnų Kurtuvėnų miškuose likę, iššaudyti, — tegia A. Grinkevičienė. Prieš kelerius metus, pasak jos, į miško gilumoje esančią sodybą atklysdavo stirnos ir elniai. Dabar tokį reginį galima tik įsivaizduoti.

Žmonių žodžiais, tyla apie tai, koks gyvenimas verda parko miškuose, jau kelia grėsmę ne tik gyvūnijai, bet ir patiems. Pasak vyro, dabar žmonės jaučiasi miško savininkais ir daro ką nori: medžioja ir medžiotojai, ir ne medžiotojai.

Gretimame Valatkių kaime gyvenantis muzikantas Helmantas Stanevičius praėjusią vasarą su svečiais lauke kaip tik stebėjo tolumoje besiganančias stirnas. Staiga į už kelių šimtų metrų esantį lauką atvažiavo džipas. Vairuotojas, net neišlipęs, pro langą iškišo šautuvą ir triskart iššovė — paklotos stirnos paskubomis buvo sumestos į mašiną.

Kitas atvejis muzikanto šeimyną išgąsdino labiausiai. Vieną giedrą rudens dieną Helmantas su žmona triūsė kieme. Nuaidėjo šūviai. Išsigandusi moteris atsistojo — aiškiai pamatė virš jos galvos praskrendančią kulką. Kulkos kryptį pastebėjo ir H. Stanevičius.

„Negali būti nė kalbos į kiemą pritemus išeiti, — teigia žinomas muzikantas. — Ką kalbėti apie naktį, jei dieną kulkos po kiemą skraido“.

Valatkių kaime medžioklės bokštelių nusėta kas keliasdešimt metrų. Kai kurie net su sofutėmis. „Šiaulių krašto“ žurnalistai aplink vieną tokį statinį rado krūvas primėtytų alaus skardinių, kitame — neišgertą degtinės butelį.

„Taurios medžioklės nebeliko — tik nevaldomas noras žudyti, — sako netoliese gyvenantis kaimietis. — Ir nereikia čia kalbėti apie kažkokią populiacijos kontrolę.“

Neseniai šis žmogus keliasdešimt metrų nuo vieno bokštelio rado nušautą stirną — šaulys jos net nesiteikė surasti.