Kaip Eltai sakė akcijos organizatoriai, kiekvienais metais pastebimas vis didesnis žmonių įsitraukimas.

„Džiaugiamės, kad įmonės yra socialiai atsakingos ir tvarkymasis tampa ne prievarta, o vertybe ir atsakomybė. Bendruomenės įsitraukia be raginimo“, – komentavo akcijos organizatoriai.

Konkretaus dalyvių skaičiaus organizatoriai nurodyti negalėjo, nes, pasak jų, žmonės dažniai prisijungia ir iš anksto neužsiregistravę. Akcijoje dalyvavusių žmonių skaičius bus žinomas akcijai pasibaigus, susisiekus su savivaldybėmis. Pastebima, kad dalyvių skaičius kiekvienais metais auga, nes didėja visuomenės sąmoningumas, vystosi didesnis atsakomybės už savo aplinką jausmas.

Komentuodami akcijos „Darom 2019“ organizavimo procesą, organizatoriai nurodė, kad įmonės, mokyklos įsitraukia pačios, tačiau prieš akciją joms būna siunčiami dalyvauti skatinantys pranešimai, priminimai.

„Norime, kad kiekviena įmonė bent kartą į metus suorganizuotų aplinkos tvarkymo akciją, tokiu būdu būtume atsakingesni, ne tik akcijos „Darom“ dieną. Visi metai turėtų būti „Darom“. Taip pat, raginame žmonės einant pasivaikščioti turėti su savimi maišą ir pakelti bent vieną šiukšlę. Įsivaizduokite, kas būtų, jei tai darytų kiekvienas žmogus?“, – mintimis dalijosi renginio organizatoriai.

Kaip anksčiau pranešė Aplinkos ministerija, vietas, kurias tvarkys akcijos dalyviai, parinko savivaldybės kartu su seniūnijomis. Gyventojai ir bendraminčių grupės, ketinę dalyvauti akcijoje, turėjo iš parinktųjų vietų sąrašo išsirinkti norimą ir užsiregistruoti. Šiemet iš viso užregistruota daugiau nei 2000 tūkst. oficialių tvarkymosi taškų.

Paskelbtosiose vietose akcijos dalyvių lauks koordinatoriai, kurie dalins maišus šiukšlėms surinkti. Maišai su surinktomis atliekomis bus išvežami tik iš oficialiųjų vietų.

Talkininkai turėtų atsinešti darbines pirštines. Kviečiama atsinešti ir maišų, jeigu kartais nebeužtektų išdalintųjų. Maišais pasirūpino Aplinkos ministerija. Taip pat, kaip pažymėjo renginio organizatoriai, į akciją verta atvykti draugiškais aplinkai būdais: dviračiais, pėsčiomis ar kitomis gamtos neteršiančiomis transporto priemonėmis. Dalyviai raginami šiukšles rūšiuoti, tvarkantis naudoti kuo mažiau plastiko gaminių, vandenį atsinešti daugkartinėse gertuvėse ar puodeliuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)