Plaukiodami valtimi aplinkosaugininkai tikrino Masčio ir Lūkšto ežerus. Buvo patikrinta 16 žvejų. Du iš jų neturėjo leidimo žvejoti. Jiems surašyti protokolai (ATPK 87 str. 1 d.) ir bus skirtos baudos, pranešime spaudai informuoja Šiaulių RAAD.

Reido metu iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Rietavo seniūnijoje žvejys žvejoja naudodamas daugiau meškerių nei galima ir yra sugavęs daug žuvies. Nuvykus prie Tverų tvenkinio informacija pasitvirtino. Pilietis M.P. (1978 m.) žvejojo penkiomis meškerėmis.

Tuo tarpu mėgėjų žvejybos taisyklės numato, kad žvejys gali naudoti ne daugiau kaip keturis įrankius. Žvejui žvejyba buvo tikrai sėkminga. Laimikis – 1 šamas, 3 karšiai ir 11 karosų. Tu tarpu taisyklės numato, kad žvejybos metu žvejys gali sugauti vieną šamą ir ne daugiau kaip penkis kilogramus kitos žuvies. Tad vyrui buvo pasverti ir atiduoti penki kilogramai žuvies bei šamas. Likusi žuvis išimta ir už ją paskaičiuota žala gamtai – beveik 300 eurų.

Žvejys žalą skubiai atlygino, tačiau jo dar laukia bauda. Už mėgėjų žvejybos taisyklių ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių mėgėjų žvejybą, pažeidimą (ATPK 87 str. 1 d.) numatoma bauda iki 57 eurų. Be to, gali būti konfiskuotos brangios meškerės.
Žvejo sugautos žuvys