Gyvūnų gelbėjimo tarnybos savanoris Ryo Taira su kolegomis dirbo nusiaubtose vietovėse, gelbėdami kates ir šunis, kai sulaukė keisto skambučio, skelbia naujienų agentūra AFP.

„Ryžių lauke yra delfinas!“ – teigė skambinusysis Masayuki Sato, jūrų kiaulės jauniklį sumaišęs su panašiai atrodančiu jūrų žinduoliu.

Savanoriai nuskubėjo į vietovę netoli Išinomakio, kur ir pamatė gyvūną, besirangantį apsemtame ryžių lauke. Iš nuolaužose rastų mašinos dalių bei čiužinio jie sukonstravo neštuvus ir su tinklu bandė pagauti jūrų kiaulę.

Kai tokiu būdu gyvūno sučiupti nepavyko, R. Taira apsiavė guminiais batais, įbrido į lauką ir pagavo gyvūną rankomis.

Kadangi per gamtos nelaimę buvo apgadinti ir vietos akvariumai, savanoriai nusprendė apdengti jūrų kiaulę šlapiais rankšluosčiais ir nuvežti atgal prie jūros.

„Iš karto, kai gyvūną pastebėjau, supratau, kad negaliu jo ignoruoti. Turėjau kažką daryti. Jis irgi cunamio auka“, – vėliau pasakojo apie jūrų kiaulę pranešęs M. Sato.

Jis teigė gyvūnų gelbėtojų telefono numerį pamatęs ant žemės drebėjimo ir cunamio evakuacijos centre kabėjusio plakato.
R. Taira pasakojo, ką galvojo žiūrėdamas, kaip gyvūnas panėrė į Ramųjį vandenyną: „Nežinau, ar jis išgyvens, bet tai daug geriau nei žūti ryžių lauke, tiesa?“