Virginijaus teigimu, į aplinkosaugininkus dėl šiame sklype esančio sąvartyno buvo kreiptasi dar 2017 metais, tačiau tą kartą jokių žinių iš aplinkosaugos pareigūnų jis nesulaukė. Šių metų sausio mėnesį jis skundą atnaujino. Šį kartą aplinkosaugininkų dėmesį patraukti pavyko.

Vasario 3 dieną aplinkosaugos pareigūnams nuvykus į šiukšlyno vietą pavyko nustatyti sklypo savininkus.

„Kadangi pagal įstatymus žemės savininkai turi atliekas sutvarkyti patys arba perduoti jas atliekų tvarkytojui, jiems buvo pateiktas nurodymas (ir nustatytas terminas) informuoti Departamentą, kokių priemonių buvo (ir bus) imtasi. Taip pat sklypo savininkai įspėti, kad jeigu iki nustatytos dienos atsakymo nepateiks, bus taikomos administracinės poveikio priemonės, kad buitinėmis atliekomis užteršta teritorija būtų sutvarkyta,“ – komentavo Aplinkos apsaugos departamento atstovė Jurgita Jasiūnienė.

Artimiausiu metu aplinkos apsaugos pareigūnai ketina ir vėl patikrinti šalia Padvarių kaimo supiltą sąvartyną, kad išsiaiškintų, ar sklype esančios atliekos tvarkomos. Jei sklypo savininkai nesutvarkys sąvartyno savo noru, jiems gresia administracinė atsakomybė – bus skaičiuojama žala gamtai ir teikiamas nurodymas išvežti atliekas.