„Niekas nekontroliuoja tų pastatų ir teritorijos naudojimo. Mano akimis, turėtų kontroliuoti ir Nacionalinė žemės tarnyba, jeigu žemės nuomos sutartyje įrašytos sąlygos, kad negalima statyti gyvenamųjų namų, kad teritorija yra naudojama poilsiui, tai bent jau laikas nuo laiko reikėtų pasižiūrėti, ar iš tiesų taip yra toje teritorijoje“, – LNK žinioms trečiadienį sakė R. Baškytė.

Taip ji komentavo situaciją po to, to kai su Seimo Aplinkos komiteto nariais, atliekančiais tyrimą, nepavyko patekti į buvusią Gulbinų pionierių stovyklą Pavilnių ir Verkių regioniniame parke. Kaip pranešė LNK žinios, šioje vietovėje, gavus leidimus įrengti rekreacinės paskirties objektus, pastatyti nuosavi namai.

Pasak R. Baškytės, kovoti su nelegaliomis statybomis reikia griaunant taip iškilusius pastatus – dabar, pasak jos, vyrauja požiūris, kad nelegalų pastatą galų gale vis viena pavyks įteisinti.

„Kadangi mes dirbame šioje srityje ne vienerius metus, tiesiai šviesiai pasakoma ir girdime iš kitų institucijų ar iš žmonių: statykite, vis tiek nenugriaus. (...) Vien pinigais neveikia, bet kai iškyla grėsmė asmeniniam nekilnojamam turtui, tada susimąsto“, – kalbėjo ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)