„Kol kas neturime deginimo pajėgumų, todėl MBA gamykla atliekas tik atskirs į kelias atskiras krūvas. „Fortum Klaipėda“ yra vienintelė degintoja, bet ji gali sudeginti mažiau kaip pusę tinkamų deginti atliekų, kurios apdorotos susidarys Lietuvos MBA įrenginiuose. Kitą pusę atliekų, sumokėjus didelius pinigus už išrūšiavimą, vis tiek teks vežti į sąvartyną arba kur nors saugoti“, – sako atliekų surinkimo ir tvarkymo bendrovės „Ecoservice“ vadovas Arūnas Makauskas, kurio skaičiavimais, dėl apdorojimo MBA gamykloje ir planuojamo didinti sąvartyno vartų mokesčio verslui ir gyventojams komunalinių atliekų tvarkymo paslauga gali brangti apie 30 procentų.

Pasak jo, netrukus turėtų būti patvirtintas ne didesnis nei 55,67 euro už toną (be PVM) atliekų tvarkymo veiklos tarifas, o tai 24,56 euro už toną arba 79 proc., daugiau už dabartinį vidutinį sąvartyno vartų mokestį.

Tokiu atveju maksimalūs nauji atliekų tvarkymo tarifai vienam standartiniam 56 kv. metrų būstui daugiabutyje sudarytų vidutiniškai 6,16 euro per mėnesį (su PVM), arba apie 74 eurų per metus. Šiuo metu Vilniuje esantis maksimalus tarifas vidutiniam butui siekia 4,48 eurų per mėnesį, arba 54 eurus per metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)