Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai surengė reidą Pasvalio rajone prie buvusio žvyro karjero. Atvažiavę pareigūnai pastebėjo stovintį automobilį. Pareigūnai privažiavo arčiau prie vandens telkinio ir pamatė gumine valtimi plaukiojančius du piliečius. Buvo nutarta palaukti ilgiau ir pastebėti, ką darys gumine valtimi plaukiojantys piliečiai. Bloga nuojauta pasitvirtino - šie vidury telkinio metė statomus tinklus.

Pareigūnai palaukė, kol brakonieriai išplauks į krantą ir ištrauks valtį - užklupo nusikaltimo vietoje. Brakonieriai pasirodė esantys vietiniai Lietuvos rinktinės gerbėjai, norintys pasigauti žuvies prie alaus krepšinio rungtynių peržiūrai. Abu piliečiai į krepšinio rungtynių pradžią turėjo vėluoti, nes jiems buvo surašomi administracinių teisės pažeidimų protokolai už žvejybą draudžiamu būdu. Iš jų buvo paimta guminė valtis su irklais, taip pat 2 statomi tinklai. Jų laimei tinkluose dar nebuvo žuvies, todėl jie išvengė žalos gamtai paskaičiavimo. Už šį pažeidimą jiems gresia administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų su priemonių ir įrankiu konfiskavimu.

Ant vandens telkinio kranto sėdėjo ir daugiau žvejų, tačiau į brakonierius jie nekreipė jokio dėmesio, tarsi tai būtų įprasta ir nevyktų nieko neleistino. Aplinkosaugininkai apgailestauja, kad ne visi žvejai pilietiški. Jie prašo pastebėjus brakonieriavimo atvejus skambinti telefonu numeriu 112.