LNK „Žinios“ pranešė, kad gyventojai priekaištauja ne tik būsimam festivaliui, bet ir nuolat daromiems pažeidimams – statomoms palapinėms, kūrenamiems laužams ir kt. Gyventojai skundžiasi, kad policija į jų skundus nereaguoja.

Bilietai į festivalį jau parduodami, skelbiama, kad vakarėlis ant jūros kranto truks 4 paras. Organizatoriai tikina, kad su policija ir aplinkosaugininkais viskas suderinta, šiaušiasi tik keli vietiniai gyventojai. „Visiems jiems gerai, išskyrus bendruomenę. Vienintelė bendruomenė nepritaria, bet ne taip turėtų būti sprendžiama“, - aiškino organizatorius Andrius.

Tačiau LNK „Žinioms“ aplinkosaugininkai ir savivaldybės valdininkai sakė, kad tokio leidimo nėra išdavę. Savivaldybė aiškina, kad šios vietos masiniams renginiams nėra numačiusi Taryba, tad renginys gali vykti nebent privačioje žemėje – pievoje prie jūros. Ją festivaliui išnuomojo statybas ten išnuomojusi bendrovė.

Gamtosaugininkas Erlandas Paplauskis sako, kad kelių tūkstančių žmonių migravimas po geomorfologinį draustinį yra didžiulis pavojus aplinkai. 

Renginio štabą savo namuose leidusi įrengti būtingietė Elena Mockuvienė mano, kad galimas kompromisas – reikėtų pastatyti pėsčiųjų takus per kopas prie jūros, kad žmonės netryptų kopų ir augalų bet kur.

Be gamtosauginių reikalavimų „Satta outside“ organizatoriams gali kilti bėdų ir dėl triukšmo. Mat taisyklės numato, kad po 22 val. kaimynams neturi trukdyti triukšmas. Tuo tarpu festivalis žada linksmybes 4 paras.

LNK „Žinios“ primena, kad pernai šis muzikinis festivalis išgarsėjo rekordiniu nuo narkotikų apsvaigusių jaunuolių skaičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)