Vilniaus visuomenės sveikatos centro Sveikatos saugos skyriaus vyriausioji specialistė Ela Gurina išgirdusi apie vietinių gyventojų skundus, teigė, kad apie tokias situacijas galima atsiliepti tik kaip apie kultūros stoką: „Jeigu tu vykdai statybos darbus, privalai apsaugoti trečiuosius asmenis – atsiprašyti kaimynų dėl triukšmo. Juk statybos darbus kada nors atliekame mes visi, bet tai yra statybos darbų organizavimo kultūra. Jeigu buvo parengtas rekonstrukcijos projektas, statybos darbų organizavimas yra jo dalis“.

Specialistės teigimu, būtina taip organizuoti statybos darbus, kad nekiltų pavojus aplinkiniams: „Jeigu ten kažką išardo, niekas nenukentės, šaltuoju laikotarpiu daugiau žmonėms kenkia tie, kurie namus kūrena nežinia kuo – šiandien kuras yra brangus, todėl sukūrenama viskas, kas tik turima – seni baldai, padangos - kad tik būtų pigiau“.

Dulkių debesyse yra kietųjų dalelių, kurios yra pavojingos, tačiau kadangi darbai vykdomi gryname ore, jos greitai sklaidosi, taigi ir poveikis lieka minimalus.

„Jokio pakenkimo nebus, bet jeigu tai yra ilgesnis projektas, tada statybinė aikštelė turi būti apsaugota“, - pastebėjo visuomenės sveikatos specialistė.

Vietiniams gyventojams, kuriuos esama situacija neramina, E. Gurina patarė kreiptis į Statybų inspekcija, būtent ši įstaiga prižiūri, kad visi darbai būtų vykdomi pagal suderintą projektą.

Dulkės turi būti surenkamos ir išvežamos. Jeigu yra ardomos statybinės konstrukcijos, negalima jų mėtyti, o turi būti talpa, į kurią viskas surenkama“, - patikino pašnekovė.

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovė spaudai Renata Saulytė patikino, kad su bendrove jokie statybų darbai nebuvo derinti, tačiau ji jokių nusiskundimų neturi. Jų žiniomis, rekonstrukciją vykdo pati namo bendrija, todėl gali būti, kad nesutarimai dėl dulkių gali būti kilę tarp pačių gyventojų.