Baigiantis varyminės medžioklės sezonui Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas surengė reidą ir tikrino medžioklės plotus bei vandens telkinius. Per vieną dieną patikrinta daugiau kaip 300 medžiotojų ir daugiau kaip 100 žvejų. Nustatyta 13 medžioklės ir žvejybos taisyklių pažeidimų.

Nuo spalio 15-osios iki vasario 1-osios Lietuvoje leidžiama medžioklė su varovais. Tad baigiantis šiam sezonui dauguma medžiotojų išsiruošia į paskutiniąsias medžiokles. Aplinkosaugininkai patikrino apie 50 medžioklės plotų. Rasta ir patikrinta daugiau kaip 300 medžiotojų ir dešimtys varovų.

Reido metu buvo tikrinami medžioklės dokumentai: medžioklės lapai, medžiotojų bilietai, leidimai laikyti (nešiotis) ginklus. Buvo žiūrima, ar patikrintos medžiotojų saugaus elgesio medžioklėje žinios ir praktiniai medžiotojų įgūdžiai. Taip pat atkreiptas dėmesys į medžiotojų ir varovų aprangą.
Aplinkosaugininkai tikrino, ar medžiotojai laikosi taisyklių

Patikrinimo metu nustatyti trys medžioklės taisyklių pažeidimai. Vienas medžiotojų klubo „Šateikiai“ medžiotojas į medžioklę išsiruošė neblaivus. Vyrui (1961 m.) nustatytas 0,58 prom. girtumas. Jam surašytas protokolas (ATPK 85 str. 1d.) ir medžioklę teko nutraukti. Protokolai surašyti ir dviem medžioklės vadovams už netinkamai užpildytus medžioklės lapus.

Aplinkosaugininkai tikrino ne tik medžiotojus, bet ir žvejus. Patikrinta beveik pusšimtis vandens telkinių. Rasti ir patikrinti 123 žvejai. Buvo tikrinama, ar žvejai turi leidimus, ar naudojasi smaigais. Taip pat tikrinta, ar nenaudojami neleistini žvejybos įnagiai.
Aplinkosaugininkai tikrino žvejus

Nustatyti 9 pažeidimai. Šeši žvejai neturėjo įsigiję leidimų, o trys žvejybai naudojo gyvas žuveles. Nuo sausio 1-osios masalui naudoti gyvas žuveles draudžiama, tad pažeidėjams surašyti protokolai (ATPK 87 str. 3d.). Už teisės aktų, reglamentuojančių mėgėjų žvejybą, pažeidimus vyrams gresia baudos nuo 115 iki 289 eurų su žvejybos įrankių ir priemonių konfiskavimu. GRYNAS.lt primena jau anksčiau parengęs straipsnį, kuriame žvejai, mokslininkai bei patys aplinkosaugininkai dalijosi nuomonėmis, ar reikėtų drausti žvejybą gyva žuvele apskritus metus.

Radviliškio rajone miškus tikrinantys aplinkosaugininkai aptiko paliktą automobilį. „Renault Laguna“ buvo atvilktas ir paliktas Murų miške. Apie radinį pranešta policijos pareigūnams.