Sausio 12 d. aplinkosaugininkai nuvyko į Ukmergės rajone esantį Kertušo ežerą. Patikrinus asmenį S. K. paaiškėjo, kad jis žvejojo keturiomis šakotinėmis, naudojant masalui gyvą žuvelę. Šakotinėmis vyras jau buvo pagavęs tris lydekas. Jam už tai buvo surašytas administracinių teisių pažeidimų protokolas pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d., paimtas žvejybinis grąžtas bei šakotinės. Piliečiui S. K. gresia administracinė atsakomybė, bauda nuo 115 iki 289 eurų bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas. Taip pat teks atlyginti 473 eurų padarytą žalą žuvų ištekliams.

Sausio 13 d. Vilniaus r., Dūkštelio ežere, buvo patikrintas asmuo V. B., kuris žvejojo trimis skrituliais masalui naudojant gyvą žuvelę. Jam buvo surašytas administracinių teisių pažeidimų protokolas pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d., paimtas žvejybinis grąžtas ir skrituliai. Jam gresia administracinė atsakomybė, bauda nuo 115 iki 289 eurų bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Prieš pat pietus Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai nuvyko į Vilnojos ežerą, esantį Vilniaus r. Jame jau antrą kartą per metus asmuo V. B. pakliuvo už tą patį pažeidimą, jis žvejojo su trimis žieminėmis meškerėlėmis, kurios vienos masalas buvo gyva žuvelė. Jam taip pat buvo surašytas administracinių teisių pažeidimų protokolas pagal LR administracinės teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d. ir paimtos pažeidimo padarymo priemonės. V. B. gresia administracinė atsakomybė, bauda nuo 115 iki 289 eurų bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.
Konfiskuotos žvejybos priemonės

Vėliau aplinkosaugininkai apsilankė Vilniaus r. esančiame Gėlos ežere, kuriame pilietis E. S. žvejojo su trimis vėliavėlėmis naudojant gyvą žuvelę. Jam taip pat buvo surašytas administracinių teisių pažeidimų protokolas pagal LR administracinės teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d. ir paimtos pažeidimo padarymo priemonės. E. S. gresia administracinė atsakomybė, bauda nuo 115 iki 289 eurų bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Kitiems 12 pažeidėjų buvo surašyti protokolai pagal LR administracinės teisės pažeidimų kodekso 87 str. 1 d. už žvejybą be mėgėjų žvejybos leidimo, suteikiančio teisę žvejoti tame vandens telkinyje ir dėl to, kad neturėjo priemonių, kuriomis pasinaudojus būtų galima įlūžus išlipti ant ledo – dviejų lanksčia jungtimi sujungtų smaigų. Jiems gresia administracinė atsakomybė, bauda nuo 7 iki 58 eurų.