Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnas Raimundas Klimantavičius sako, kad pasiūlymą pasidarbuoti miesto labui nuteistieji sutiko labai entuziastingai. Šiauliuose kali gal keturios dešimtys vyriškių ir beveik visi norėjo vykti tvarkyti aplinkos mieste.

Teko spręsti, kas važiuos, mat visų vežti į talką nebuvo galimybių. Aplinką prie Šiaulių arenos tvarkė 10 Šiauliuose kalinčių vyrų. Pareigūnas nenustebo išgirdęs klausimą, ar nebijojo, jog kaliniai bandys bėgti. Pasak pareigūno, laisvėje pasidarbuoti pakviesti nesunkius nusikaltimus padarę, pusę bausmės atlikę ir linkę pasitaisyti nuteistieji- daugeliui jų iki bausmės pabaigos likę keli mėnesiai ar kelios savaitės, taigi bėgti, t.y. nusikalsti dar karą jie net negalvoja

Prie arenos pievoje darbavęsis nuteistasis Vadimas sako, kad dirbdamas galvoja, kokie netvarkingi yra šiauliečiai, šiukšlių primėtę po savo langais ir vaizdingoje aplinkoje, kur malonu tiesiog pavaikštinėti.

Kalinių talka mokesčių mokėtojams nekainavo - dirbantiems laisvėje nereikėjo sustiprintos apsaugos , darbo rūbų ar kitų papildomų išlaidų. O pirštines ir maišus davė akcijos ,,Darom‘‘ organizatoriai.

Šiauliuose kaliniai per dieną sutvarkė maždaug 20 hektarų plotą netoli arenos. Pareigūnai minėjo, kad kitur Lietuvos nuteistieji darbuosis kelias dienas. Pataisos įstaigų pareigūnai mano, kad ši akcija kartu ir bausmes atliekančių asmenų savotiškas grįžimas į visuomenę.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją