„Šiuo metu miškininkai sukasi dvigubai greičiau – reikia ne tik šiukšles surinkti, bet spėti laiku atželdinti kirtavietes. Mėnesiu vėlavęs pavasaris skubina šiuos darbus. Dzūkijoje sodinimo darbai jau eina į pabaigą, džiugu kai juos užbaigti padeda ir talkininkai“, – sako Arvydas Strazdas, Valkininkų miškų urėdijos miškų urėdas.

A. Strazdo teigimu, Pirčiupių girininkija yra viena didžiausių urėdijoje. Čia daug kertama, bet daug ir atkuriama iškirstų miško kirtaviečių. Kadangi girininkijos strateginė padėtis labai patogi – atstumas iki sostinės tik 40 km – tai patogu atvykti ir talkininkams. Šioje girininkijoje yra nemažas plotas šlapių eglės ir juodalksnio miškų, kuriuose darbai bus atliekami vėliau.

„Aplinkosauga yra viena iš „Danske Bank“ grupės socialinės atsakomybės sričių. Savo kasdieniame darbe mes stengiamės kaip įmanoma labiau mažinti elektros ir popieriaus vartojimą, rūpinamės, kad mažėtų išmetamo CO2 kiekis.

Dalyvavimas miško sodinimo akcijoje kiekvienam mūsų darbuotojui leidžia pajusti, kad žalingą poveikį aplinkai gali mažinti kiekvienas – tereikia nebūti abejingam savo aplinkai ir gamtai“, – sako Gerimanta Stankutė, „Danske Bank“ socialinės veiklos ir aptarnavimo kokybės skyriaus vadovė.

Pirčiupių girininkijoje kirtaviečių atželdinimas vyksta kasmet, šį pavasarį tokia talka organizuojama jau trečią kartą. Iš viso šiemet planuojama sodinukais užsodinti 205 ha plotą.