„Vasara atėjo ir ... prasidėjo. Jau nebe pirmą kartą sutinkam „nežiniukus“ ant Ladakalnio, kurie vis „nežino“, kad keturračiams ir motociklams negalima važinėti pėsčiųjų–dviratininkų takais, kurie neskiria kelio nuo takelio, kurie niekaip negali palikti savo transporto priemonės automobilių stovėjimo aikštelėse ir būtinai turi „užlipti“ ant gražiausių lankomų objektų visais keturiais (arba dviem) ratais“, – rašo Aukštaitijos nacionalinis parkas, kuris pasidalijo ir vaizdo įrašu, kaip dviejų keturračių vairuotojai nesilaiko taisyklių.

Ladakalnis yra vienas įspūdingiausių lankytinų objektų Ignalinos rajone bei Labanoro regioniniame parke, tiek ir visame Aukštaitijos nacionaliniame parke.

Kalno aukštis yra 176 m. Nuo jo atžsiveria net šeši tarp miškingų vietovių tyvuliuojantys ežerai: Ūkojas, Linkmenas, Pakasas, Asėkas, Alksnaitis ir Alksnas.

Parkas primena, kad keturračiams ir motociklams galioja tos pačios kelių eismo taisyklės kaip ir kitoms motorinėms transporto priemonėms: „Važinėti keturračiais ar motociklais bekele (o ypač pažintiniais pėsčiųjų takais!) yra griežtai draudžiama.“

„Kviečiame lankytis ir keliauti atsakingai. O lankytojus, pastebėjusius pažeidėjus, prašome užfiksuoti transporto priemonės valstybinį numerį ir pranešti tel. 112“, – teigiama parko įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)