2016 m. kovo 10 d. Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Jonavos rajono agentūros pareigūnai, vykdydami mėgėjų žvejybos kontrolės reidą, Kulvos seniūnijoje prie Neries upės pastebėjo asmenį, energingai mėtantį spiningą. Pastebėjęs ateinančius pareigūnus, žvejas numetė savo žvejybos įrankį į Neries upę.

Pareigūnai neišsigando vėsaus vandens ir žvejybos įrankį išėmė iš vandens. Išėmus spiningą iš vandens, tapo aišku, kodėl jis buvo numestas į upę. Spiningo valo gale buvo užrištas savadarbis trišakis su švinu – draudžiamas žvejybos įrankis.

Nustačius žvejo tapatybę pasirodė, kad tai pareigūnams žinoma asmenybė. V.S. prieš keletą metų jau buvo baustas už žvejybą užkabinamuoju būdu. Paklausus V.S., kodėl jis toliau pažeidinėja mėgėjų žvejybos taisykles, jis atsakė, kad labai užsinorėjo šviežios žuvies. Tačiau dėl pareigūnų budrumo žvejo norams nebuvo lemta išsipildyti.

Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidėjui V.S. surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas pagal LR ATPK 87 straipsnio 3 dalį, paimtas žvejybos įrankis.