„Tačiau teršalų pernašos įtaka vasario 24-25 d. dar bus juntama ir oro užterštumas gali išaugti. Atsikvėpti galėsime jau penktadienį, kai atkeliaus švari oro masė iš šiaurės“, - rašo agentūra.

Aplinkos apsaugos agentūros internetiniame puslapyje matyti, kad iš 17 šalies oro kokybės matavimo stotelių, 5 fiksuoja aukštą oro užterštumą. Jos išsidėsčiusios Noreikiškėse ir Petrašiūnuose Kaune, Jonavoje, Vilniaus senamiestyje ir Vilniaus Savanorių prospekte.

Abi stotelės Klaipėdoje, taip pat stotelės Žemaitijoje, Mažeikiuose, Šiauliuose, Panevėžyje, Kėdainiuose, Aukštaitijoje ir Lazdynų rajone Vilniuje fiksuoja vidutinį oro užterštumą.

Žemas oro užterštumas fiksuojamas Naujojoje Akmenėje, labai žemas - pastebimas Žirmūnų rajone Vilniuje. Labai aukšto užterštumo neužfiksuota. Apie Dzūkiją duomenų nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)