Akcijos „Atliekų deginimo prevencija“ dalyvių akys nepraslydo pro juodus dūmus, rūkstančius iš kamino Šiauliuose, Verdulių gatvėje, vienos įmonės teritorijoje. Kaip paaiškėjo, pilietis kieto kuro krosnyje degimo polietileno plėveles. Vyrui surašytas protokolas (ATPK 83 str.). Už antrinių žaliavų deginimą kieto kuro krosnyje jam gresia bauda iki 57 eurų.

Pareigūnai ne tik baudė bet ir konsultavo gyventojus žaliųjų ir antrinių atliekų tvarkymo klausimais. Informavo apie deginimo žalą aplinkai ir žmonėms.

Tikrinant garažų masyvus ir individualias teritorijas tiek Šiauliuose, tiek Šiaulių rajone išaiškinti net 7 neteisėti eksploatuoti netinkamų transporto priemonių demontavimo atvejai. Kai kurie gyventojai ardė net ne po vieną transporto priemonę.

Demontavimo veikla be nustatyta tvarka išduoto taršos leidimo draudžiama. Visiems piliečiams surašyti protokolai (ATPK 512str. 6 d.) ir teikti privalomieji nurodymai nutraukti neteisėtą eksploatuoti netinkamų transporto priemonių demontavimo veiklą bei šios veikos metu susidariusias atliekas perduoti atliekų tvarkytojams.
Neteisėtai ardomi automobiliai

Aplinkosaugininkai primena, kad eksploatuoti netinkamas transporto priemones gali surinkti ir apdoroti tik apdorojimo įmonės, turinčios leidimą, kuriame apibrėžtos eksploatuoti netinkamų transporto priemonių surinkimo ir apdorojimo sąlygos.

Visi automobiliai turi būti nugabenti tik į apdorojimo įmonę. Už neteisėtai vykdomą eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymą, administracinių teisės pažeidimų kodekso 512 str. 6 d. numato baudą - piliečiams iki 289 eurų, pareigūnams iki 579 eurų ir juridinių asmenų vadovams - iki 868 eurų.