Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnus pasiekė informacija, kad Utenos rajone esančiame Šiekščio ežere spiningautojai yra pastebėję, kaip tiesiog jų akivaizdoje vietos gyventojai tikrina statomus tinklus. Pareigūnai nedelsdami išvyko patikrinti gautą informaciją.

Keletą dienų stebėję šį ežerą, GGAI pareigūnai parengė šių pažeidėjų sulaikymo planą. Savo neteisėtos žvejybos sėkmę šie pažeidėjai buvo užtikrinę labai gerai apgalvoję pažeidimo padarymo laiką – atėję staigiai sėda į valtį, paplaukę keliasdešimt metrų ištraukia vieną tinklą ir vėl į krantą. Tai trunka tik keletą minučių, todėl pažeidėjai ir nebijo, kad jei kas nors ir praneš aplinkosaugininkams, jie per keletą minučių tikrai nespės atvažiuoti. Tuo labiau, kad iš sodybos puikiai matosi visa ežero pakrantė ir nepastebėtiems aplinkosaugininkams prie valties patekti beveik neįmanoma.

Balandžio 29 dienos ryte, apie 7 val., prie valties atėjo du piliečiai. Paskui viskas vyko pagal numatytą scenarijų – keletas minučių ir pažeidėjai jau krante. Kol vienas rakino valtį, antras nešinas kibiru, kuriame buvo tinklas su laimikiu, sparčiu žingsniu pasuko link namų. Čia jį ir pasitiko aplinkosaugininkai.

Pareigūnų nuotaiką praskaidrino antrasis pažeidėjas, kuris priėjęs ir nutaisęs nustebusią veido išraišką paklausė: „Tai ką, ar tik ne brakonierių sulaikėte?“ Ir lyg niekur nieko susiruošė eiti toliau... Aplinkosaugininkai jam pasiūlė palaukti ir žodį „brakonierius“ įvardijo daugiskaitoje.

Nustatyta, kad neteisėtai vienu statomu tinklu žvejojo ir 1 lydeką, 1 lyną ir 1 raudę sugavo Sudeikių seniūnijos gyventojai S. R. ir G. V. Šiems asmenims buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, paimta valtis, tinklas ir bus skirtos administracinės nuobaudos. Už neteisėtai sugautas žuvis teks atlyginti 225,05 euro gamtai padarytą žalą. Tos pačios dienos pavakarę GGAI pareigūnus pasiekė gandai, kad ryte sulaikyti pažeidėjai jau paskelbė kitos plaukiojimo priemonės paiešką...