Mitas, kad vėjo energetikai reikia labai stipraus vėjo. Tobulėjančios technologijos leidžia statyti efektyvias jėgaines net ir ten, kur vėjo greitis nėra didelis. Pavyzdžiui, Lietuva patenka į regionų, kuriuose sėkmingai statomos nestipraus vėjo jėgainės, sąrašą. Šalyje didžiausias vidutinis metinis vėjo greitis aukštyje, kuriame sukasi vėjo jėgainių mentės, siekia 6,5–7,5 m/s, tačiau tai netrukdo sėkmingai plėtoti vėjo energetikos.

Mitas, kad neįmanoma kaupti vėjo energijos. Vėjo energetikos rinka, iki šiol smarkiai kritikuota dėl to, kad negali kaupti energijos, jau sėkmingai įveikė pagrindines technologines kliūtis ir gali sukurti ilgai lauktą rezervinę galią. Tai įrodė Ispanijos turbinų gamintojas ir vėjo projektų operatorius „Acciona“. Pakreipiant jėgainių mentes kitu nei įprasta prieš vėją kampu, buvo gaminama mažiau elektros, negu jėgainė iš tikrųjų gali. Tokia sistema suteikia galimybę panaudoti energijos rezervą būtent tada, kai jo reikia.

Mitas, kad vėjo elektrinėms būtini sparnai. Ispanijos bendrovė „Vortex“ sukūrė vėjo jėgainę, kuri gali gaminti elektrą net ir neturėdama sparnų. Jėgainė energiją generuoja išnaudodama sūkurius, atsirandančius vėjui aplenkiant kliūtį – šiuo atveju ją pačią. Pučiant vėjui, visa jėgainė ima sinchroniškai virpėti ir taip gamina energiją. Tokia jėgainė turi daug privalumų: ją įrengti kainuoja daug pigiau nei įprastas jėgaines, jos priežiūra taip pat kainuoja mažiau, nes jokios detalės nenusidėvi dėl trinties, be to, ji yra visiškai tyli.

Mitas, kad vėjo elektrinėms būtinas kietas pagrindas. Jūrų vėjo energetika yra pati perspektyviausia atsinaujinančių išteklių sritis, o tokiose jūros vietose, kur statyti vėjo jėgainių bokštus pasidaro per gilu, gali pasitarnauti plūduriuojančios jėgainės. Škotijos pakrantėje šiuo metu statoma tokio tipo vėjo jėgainė veikti pradės jau 2017 metais. Planuojama, kad penkios tokios turbinos sukurs tiek elektros energijos, kad jos užteks aprūpinti 20 tūkst. namų ūkių. Vienas iš pagrindinių plūduriuojančių jėgainių privalumų yra tai, kad jos gali būti surenkamos krante ir tik po to nugabenamos į jūrą – tai taupo ir laiką, ir pinigus.

Mitas, kad naujosios technologijos energetikoje neprisideda prie darbo vietų kūrimo. Iš tiesų vėjo energetikos pramonė labai smarkiai prisideda prie naujų darbo vietų kūrimo – manoma, kad sparčiai besiplečianti vėjo energetikos sritis iki 2050 metų vien Jungtinėse Amerikos Valstijose sukurs apie 600 tūkst. naujų darbo vietų. Vėjo energetika padidins tokių darbuotojų paklausą, kurie geba kurti, statyti, eksploatuoti ir prižiūrėti naujus projektus. Be to, šie darbuotojai dėl savo išlaidų skatins ir vietos ekonomikos plėtrą.