Iš žiemos miego bunda pavasaris, o kartu su juo ir aktyvioji gamtos mylėtojų organizacija „Mes Darom“, šiemet švenčianti penkerių metų jubiliejų ir pradeda savo naujojo sezono veiklą. Nuo 2011 metų organizacija, išplėtusi savo veiklą bei derindama aplinkos tvarkymą su edukacine programa, jaunuosius gamtos mylėtojus ir ne tik, kovo 17 dieną kviečia prisijungti prie organizacijos veiklos keliant inkilėlius akcijoje „Paukščiai grįžta į namus II“.

Praėjusių metų pavasarį vykusioje akcijoje buvo iškelta daugiau nei 40 inkilų, atitinkančių visus standartus. Dalyvavo apie 50 žmonių iš įvairaus amžiaus grupių, buvo bendradarbiauta su girininkais ir ornitologais. Akcijos „vinimi“ tapo inkilas su įmontuota vaizdo kamera, kurios dėka žmonės galėjo stebėti paukščių gyvenimą inkile. Tai sulaukė ypač didelio žiniasklaidos ir dalyvių dėmesio.

Antrus metus organizuojama akcija vyks Panemunės šile. Nuo 10 valandos čia bus laukiami mokiniai su jų pačių gamybos inkilais ir įrankiais jiems įkelti. Be to prie akcijos savo inkilais prisidės ilgametis organizacijos draugas „Gerovė“, taip pat įmonės „Inreal“atstovai, palaikantys organizacijos siekius ir besirūpinantys organizacijos būstu. Ši kompanija šiais metais pasirūpins ir paukščių namais. Be inkilų kėlimo, „Darom“ kolektyvas pažada gerą nuotaiką, įdomų pasakojimą apie paukščius ir inkilų kėlimo subtilybes, kurį išgirsite iš ornitologo, bei karštą arbatą, kad klausytis būtų maloniau. Visi dalyvavę gaus dovanų po ženkliuką, leisiantį prisiminti dienos įspūdžius.

Patys ištvermingiausi akcijos dalyviai taip pat bus nemokamai nuvežti į Kauno Botanikos sodą, kur bus ne tik keliami inkilai, bet ir suteikta galimybė pasivaikščioti po oranžeriją, bei vaišinama karšta kareiviška koše. Apie 30 inkilų čia bus iškelti tam, kad medžiai būtų apsaugoti nuo juos naikinančių vabzdžių. Botanikos sodo administracija papasakos apie savo pasiekimus ir nuveiktus darbus. Vėliau, prie bendro laužo, bus galimybė pasikalbėti apie rūpimus dalykus, plačiau susipažinti su organizacijos veikla, padiskutuoti su ornitologu.

Visų dalyvių lauks konkursai, prizai, apdovanojimų vakaras bei kitos atrakcijos, tad ir po akcijos organizacija neatsisveikins su dalyviais, tikėsis jų sulaukti apdovanojimuose. Nugalėtojai bus apdovanoti kovo 22 dieną restorane „Miesto Sodas“ (Laisvės al. 93). Renginys prasidės 16 valandą.