Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija siekia uždrausti medžioklę gamtiniuose rezervatuose ir apriboti rekreacinio prioriteto zonose. Pagrindiniai šios siekiamybės motyvai: rezervatuose - užtikrinti natūralią gamtinių procesų eigą, neleidžiant juose ūkinės veiklos (kartu ir medžioklės), o rekreacinio prioriteto zonose - užtikrinti ir saugoti poilsiautojų ramybę bei poilsį, praneša dienraštis „Vakarų ekspresas“.

Įsigaliojus naujam nacionalinio parko zonų ir ribų planui, medžiotojų klubo „Girinis“ narių naudojamas medžiotojų bokštelis atsidūrė Grobšto gamtinio rezervato ribose. Direkcija jau šių metų pradžioje kreipėsi su prašymu į medžiotojų klubą „Girinis“ dėl bokštelio atsidūrusio gamtinio rezervato teritorijoje pašalinimo, tačiau iki šiol bokštelis pašalintas tik dalinai, o klausimas toliau sprendžiamas teismuose.

Panašu, kad ir su kitu medžiotojų bokšteliu, esančiu Nidos centre, šalia pėsčiųjų tako į centrinį Nidos paplūdimį, konfliktinė situacija kartosis. Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija jau du kartus kvietė medžiotojų klubo „Girinis“ pirmininką O. Baltraną, pokalbiui ir aplinkybių paaiškinimui, tačiau kvietimai yra ignoruojami.

Kitų būrelių medžiotojai taip pat paprašyti pašalinti bokštelius, kurie stovi saugomų paukščių gyvenamose teritorijose ar rekreacinėje zonoje.